Losos so špargľou
Losos so špargľou

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 30. apríla 2019
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10-11 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
200 g
200 g
120 g
Dresing:
4 PL
1 PL
6 PL
2 PL
4 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode.

  2. 2

    Lososa okoreníme, osolíme a nakrájame na 4 rovnaké kusy. Pečieme na troške oleja v rúre vyhratej na 180 °C asi 10 – 11 minút.

  3. 3

    Trojice špargľových stoniek obalíme v prosciutte, okoreníme a pridáme 6 minút pred koncom na plech k rybe.

  4. 4

    Suroviny na dresing zmiešame v miske a po kvapkách pridávame olej, až kým nezíska dresing hladkú konzistenciu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia