Losos na citrusoch so zemiakovým a mrkvovým pyré s citrónovým tymiánom (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Osviežujúci ľahký receptík
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Lososa umyjeme. Pokrájame pomaranč a citrón na kolieska. Do pekáča dáme papier na pečenie, poukladáme pomaranč a citrón a na kolieska poukladáme lososa.
Mierne posypeme údenou soľou, pridáme vločky masla a bylinky.
- Zabalíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20-25 min. pri 200-220 st. C
- V osolenej vode uvaríme spolu zemiaky, mrkvu a cesnak.
- Po uvarení vyberieme mrkvu a cesnak zvlášť. Zo zemiakov urobíme pyré s maslom a trochou smotany - ja nešľahám, ale pretláčam.
Mrkvu s cesnakom a maslom pretlačíme tiež na pyré, pridáme trošku šťavy z pomaranča a lístky tymiánu.
- Takto vyzerá udusený losos - po otvorení sa z neho vinie nádherná vôňa citrusov, byliniek a ryby.
- Ja som servírovala poliate výpekom z ryby, masla a citrusov, šalátom s pomarančom a samozrejme s vínkom Cabernet Sauvignon rosé prívl. neskorý zber ročník 2011 Chateu Topoľčianky.
Vydarený ročník!