Losos na ázijský spôsob
Losos na ázijský spôsob

Losos na ázijský spôsob

siuuu - fotkasiuuu, 16. septembra 2019
Losos na ázijský spôsob
Foto: siuuu

Rybky máme u nás radi a naším favoritom je vianočný kapor :-D Ale ani inými rybkami nepohrdneme - či už sladkovodnými alebo morskými. Tentoraz Zobraziť celý popisRybky máme u nás radi a naším favoritom je vianočný kapor :-D Ale ani inými rybkami nepohrdneme - či už sladkovodnými alebo morskými. Tentoraz bola chuť na lososa, ktorého zvyčajne robím iba veľmi jednoducho - ochuteného pomarančovým korením a na masle opečeného. Teraz som mala chuť na niečo iné, tak som si vymyslela lososa po ázijsky - pomenovala som ho tak preto, že pri príprave som použila suroviny, ktoré sa používajú predovšetkým v ázijskej kuchyni. Veľmi chutné jedlo z toho vzniklo.

4
porcie
40 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks čerstvý
4 PL
4 PL (prípadne iný rastlinný olej)
1 ks (šťava aj kôra)
1 PL
2-3 cm
1/2 ČL (alebo perníkové korenie)
podľa chuti
podľa chuti (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Lososa umyjeme a osušíme. Ja mám s kožou ale pokojne bez kože. Zo sójovej omáčky, polovice oleja, citrónovej šťavy a nastrúhanej kôry, postrúhaného očisteného zázvoru, medu a korenia 5 vôní vymiešame marinádu.

  2. 2

    Do marinády namočíme kúsky lososa, dobre poobaľujeme a necháme prikryté marinovať aspoň pol hodinu. V panvici rozpálime zvyšok oleja a lososa z oboch strán opečieme - ak máte kúsky s kožou, opekáme najskôr na koži cca 2-3 minúty, obrátime a 1-2 minúty opekáme z druhej strany, podlejeme zvyškom marinády. Ak použijete lososa bez kože, doba prípravy na panvici bude kratšia - závisí aj od hrúbky jednotlivých kusov rybky.

  3. 3

    Jemne ochutíme soľou a podávame s prílohou podľa chuti - ja som robila na večeru, tak som iba zľahka orestovala zeleninu a posypala som nasucho opečenými sezamovými semienkami. V pohode bude aj ryža alebo ázijské rezance.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia