Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnešný obed u nás.
Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja.
Odporúčam je to naozaj výborné.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu sú suroviny, ale na obrázku mám len tri cukety, jednu som už začala strúhať.
- Cuketu si na slzičkách nastrúhame.
- Nastrúhané všetky štyri.
- Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme cuketu, trochu posolíme a necháme asi 4 minúty podusiť. Potom pridáme trochu masla, znovu necháme podusiť asi 3 minúty.
Potom pridáme bryndzu, necháme ju dobre rozpustiť a na koniec pridáme nastrúhaný parmezán.
Tu je len začiatok, ako som ju dala na panvicu foto.
- Lososa si nasolíme, nakoreníme, dáme do panvice, kde sme si tiež dali trochu oleja rozohriať. Lososa opečieme z obidvoch strán a na koniec pridám trochu masla na zjemnenie. Ale už je sporák vypnutý a maslo sa nám pekne rozpustí. Na tanieri už len pokvapkáme citrónom.
- No a hotovo obed uvarený raz-dva a výborný odporúčam každému, kto má rád ryby.
Hlavne tú netradičnú prílohu k nim, je fantastická.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- No a manželovi naozaj veľmi chutilo.
Tak ak skúsite neoľutujete.