Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam je to naozaj výborné.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tu sú suroviny, ale na obrázku mám len tri cukety, jednu som už začala strúhať.
  2. Cuketu si na slzičkách nastrúhame.
  3. Nastrúhané všetky štyri.
  4. Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme cuketu, trochu posolíme a necháme asi 4 minúty podusiť. Potom pridáme trochu masla, znovu necháme podusiť asi 3 minúty. Potom pridáme bryndzu, necháme ju dobre rozpustiť a na koniec pridáme nastrúhaný parmezán. Tu je len začiatok, ako som ju dala na panvicu foto.
  5. Lososa si nasolíme, nakoreníme, dáme do panvice, kde sme si tiež dali trochu oleja rozohriať. Lososa opečieme z obidvoch strán a na koniec pridám trochu masla na zjemnenie. Ale už je sporák vypnutý a maslo sa nám pekne rozpustí. Na tanieri už len pokvapkáme citrónom.
  6. No a hotovo obed uvarený raz-dva a výborný odporúčam každému, kto má rád ryby. Hlavne tú netradičnú prílohu k nim, je fantastická. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  7. No a manželovi naozaj veľmi chutilo. Tak ak skúsite neoľutujete.