Lokše
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom do karamelu,
urobeného z medu. Varíme do mäkka, potom rozmixujeme
na džem.
- Lokše: Z vychladených uvarených a ošúpaných zemiakov, soli, vajca a múky urobíme cesto. Z cesta upečieme lokše z oboch strán. Hotové lokše potrieme tekvicovým džemom.
- Gaštany uvaríme, prelisujeme, osladíme podľa potreby a zmiešame s tvarohom.
- Z cviklovej šťavy a trochy medu urobíme prudkým varom
redukciu, do ktorej pridáme nakrájanú cviklu a povaríme.
- Lokše podávame s gaštanovo–tvarohovým krémom a cviklovou redukciou.
|