Lokše

Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom do karamelu, urobeného z medu. Varíme do mäkka, potom rozmixujeme na džem.
  2. Lokše: Z vychladených uvarených a ošúpaných zemiakov, soli, vajca a múky urobíme cesto. Z cesta upečieme lokše z oboch strán. Hotové lokše potrieme tekvicovým džemom.
  3. Gaštany uvaríme, prelisujeme, osladíme podľa potreby a zmiešame s tvarohom.
  4. Z cviklovej šťavy a trochy medu urobíme prudkým varom redukciu, do ktorej pridáme nakrájanú cviklu a povaríme.
  5. Lokše podávame s gaštanovo–tvarohovým krémom a cviklovou redukciou.