Lokša hrubá sladká
Autor receptu: bazulienka
Tento recept mám ešte od svojej mamičky.Už ako deti sme ju mali radi.Najlepšie nám chutila natretá džemom.Ja ju mám najradšej s kyslým mliekom.Kamarátke ju zas robím k fazuľovici.Dúfam,že sa mi to podarí,pretože dnes davám prvykrát recept na varechu.Držte mi palce.
8 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetko spolu v mise zmiešame a nechame 5 minút odpočinúť.Cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme valec,ktorý rozdelíme na 8 kusov.Každý kúsok rozvaľkame na 0,5 cm hrúbku a na panvici s 1 lyžicou oleja upečieme z obidvoch strán.Olej nesmie byť veľmi horúci aby sa nespáLILI. Ja pečiem na plynovom šporáku na polovičnej teplote. najlepšia je potretá džemom,alebo lekvárom.