Lokša hrubá sladká

Autor receptu: bazulienka

Tento recept mám ešte od svojej mamičky.Už ako deti sme ju mali radi.Najlepšie nám chutila natretá džemom.Ja ju mám najradšej s kyslým mliekom.Kamarátke ju zas robím k fazuľovici.Dúfam,že sa mi to podarí,pretože dnes davám prvykrát recept na varechu.Držte mi palce.

8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetko spolu v mise zmiešame a nechame 5 minút odpočinúť.Cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme valec,ktorý rozdelíme na 8 kusov.Každý kúsok rozvaľkame na 0,5 cm hrúbku a na panvici s 1 lyžicou oleja upečieme z obidvoch strán.Olej nesmie byť veľmi horúci aby sa nespáLILI. Ja pečiem na plynovom šporáku na polovičnej teplote. najlepšia je potretá džemom,alebo lekvárom.