Lístkové rožteky

mevik - fotkamevik, 29. novembra 2013
Lístkové rožteky
Foto: mevik

Tento recept traduje v našej rodine už dlhé roky. Keď som bola malá, často ho robievala moja milovaná babička. Je rýchly, chutný a jednoduchý. Zobraziť celý popisTento recept traduje v našej rodine už dlhé roky. Keď som bola malá, často ho robievala moja milovaná babička. Je rýchly, chutný a jednoduchý. Možno ho už viaceré gazdinky poznáte a pre tie, ktoré nie - určite ho vyskúšajte, neoľutujete :)

40
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si necháme rozmraziť ( ja osobne požívam líst. cesto Lando z Kauflandu ). Ak chceme rožteky plniť 2 rôznymi príchuťami džemu/lekváru tak si ho ešte pred rozvaľkaním rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm a pokrájame na kocky.

  2. 2

    Keď máme lístkové cesto pokrájané, plníme ho džemom/ lekvárom - približne polovicou čajovej lyžičky ( aby nám ten džem/lekvár veľmi nevytiekol pri pečení ). Džem/lekvár ukladáme na pravý horný okraj kocky a zavinieme tak, že pravý okraj preložíme a cez neho preložíme ten ľavý okraj. Troška pritisneme, aby nám rožtek držal pohromade. Rožteky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °c približne 8 minút. Na tanieri rožteky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

pazros
vidím všetko možné,ale rožtek ani jeden
mariamka
mozno skor satocky, ono ked listkove tak velmi zgulas, nedas mu sancu vybehnut, robim presne takto, ale protilahle rohy len spojim dokopy, nevadi, ked sa aj oddelia a povykrucaju, su potom take "natur" :) a peciem aspon na 200, kratko a neotvarat, budu sa pekne listkovat, inak chutne musia byt, to vidno, babicky vedeli, co je dobre :)
gubics
Nápad dobrý, a jednoduchý.Ušetrí prácu teraz pred sviatkami.
spetkasoli
Túto rychlovku robievam rada aj ja, keď je málu času. Je to jednoduché, rýchle a nám to chutí. Prajem pohodový den všem:)
gabusik
moja babka ich robieva z domaceho cesta a volame ich sadlovniky, nemaju chybu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia