Linguine so smotanovo-kôprovou omáčkou a krevetami

morenajea - fotkamorenajea, 4. mája 2015
Linguine so smotanovo-kôprovou omáčkou a krevetami
Foto: morenajea

Keď konečne dajú v obchode krevety do zľavy...

15 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť cestoviny.

  2. 2

    Krevety orestujeme na oleji. Pridáme nasekaný cesnak, soľ, biele korenie a šťavu z polky citróna. Premiešame a necháme spolu trochu prevoňať. Zalejeme smotanou, pridáme nasekaný kôpor a necháme chvíľu prevrieť. Môžeme vypnúť sporák. Teraz už iba pridáme lyžičku masla.

  3. 3

    Cestoviny zlejeme (trochu vody v nich pokojne môže zostať) a vmiešame do omáčky.

  4. 4

    Môžeme servírovať...

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Krevety síce nedávam, ale o to viac cesnaku. Kôpor je tam fantastický, a na vrch mandarinky. Každý sa čuduje, ale už mnoho tých, čo to ochutnali, šíria chuť týchto cestovín ďalej.
Toto musí byť pravdepodobne výborné. Ja ale krevety aj ostatné plody mora - akosi nemusím. Tak ja rozhodne s kôprom, ale bez kreviet. Musím sa už k tomu niekedy odhodlať. Tie mandarinky @alenany45 - ma tiež zaujali. Určite vyskúšam.
Tak som vyskúšala, inšpirovaná receptom aj diskusiou.. cestoviny som zamenila za rezance z čiernej ryže a krevety som nahradila mandarínkami podľa @alenky45 (krevety mi žiaľ nechutia). Pre mňa vynikajúce. Určite ešte zopakujem, potom už zase s linguine - mne s manďoškami a polovičke s krevetami. Ďakujem za recept @Morenajea :-)



Pridaj komentár k receptu: