Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1,5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme a odložíme asi 100 ml.
  2. Šalotku nakrájame na kúsky spolu s cesnakom a urestujeme na olivovom oleji. Teľací jazyk nakrájame na pásiky a pridáme na panvicu, krátko podusíme, pridáme víno, odložený vývar, povaríme a zahustíme studeným maslom.
  3. Medzitým uvaríme linguine, premiešame s pripravenou zmesou, parmezánom a so šalviou. Dochutíme soľou a korením.