Malinový koláč

Linecký koláč so smotanovou plnkou a s malinami (videorecept)

Autor receptu: sons

Svieži krémový koláč voňajúci letom, ktorým nepohrdne veľký ani malý maškrtník.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiesime a vypracujeme tuhé cesto. Cesto vyvaľkáme do kruhu a preložíme do vymastenej koláčovej formy.
  2. Vajíčko, mascarpone, kyslú smotanu, vanilkový cukor, Zlatý klas a smotanu na šľahanie spolu vymiešame, dosladíme podľa potreby práškovým cukrom. Krém preložíme na pripravené cesto, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 180 °C na cca 15-20 minút dozlatista.
  3. Mrazené maliny dáme na panvicu, podlejeme trochou vody, pridáme cukor a prevaríme. Na koniec prilejeme škrob zmiešaný s vodou a urobíme hladkú malinovú omáčku. Omáčku nalejeme na vychladnutý upečený koláč.
  4. Koláčik podávame vychladený, najlepšie na druhý deň.