Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu (fotorecept)

Autor receptu: lubja

Tak to mám zapísané v mojej KK, linecké klasika pomer3:2:1. Recept sa líši akurát varenými žĺtkami

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme posekané maslo. Do prostriedka dáme prelisované uvarené žĺtka a šťavu a kôru z polovičky citrónu. Vypracujeme cesto a dáme do chladničky.
  2. Po 2-4 hodinách vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Nezabudnúť polovičku s otvorom.
  3. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a v mierne vyhriatej rúre 180°C upečieme doružova
  4. Zlepíme najlepšie domácim ríbezľovým lekvárom. Vyrezávané tvary najprv pocukríme. a ešte poznámočka: používať len maslo nie iný tuk