Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu (fotorecept)
Autor receptu: lubja
Tak to mám zapísané v mojej KK, linecké klasika pomer3:2:1. Recept sa líši akurát varenými žĺtkami
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Múku preosejeme, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme posekané maslo. Do prostriedka dáme prelisované uvarené žĺtka a šťavu a kôru z polovičky citrónu. Vypracujeme cesto a dáme do chladničky.
- Po 2-4 hodinách vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Nezabudnúť polovičku s otvorom.
- Poukladáme na plech s papierom na pečenie a v mierne vyhriatej rúre 180°C upečieme doružova
- Zlepíme najlepšie domácim ríbezľovým lekvárom. Vyrezávané tvary najprv pocukríme. a ešte poznámočka: používať len maslo nie iný tuk