Linecké pečivo

Linecké dobrôtky

Autor receptu: mysiacik

70 minút
príprava
5-7 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie si dáme do misky, samozrejme maslo si nakrájame na menšie, aby sa nám lepšie vypracovalo cesto. Keď je cesto pekne a hladko vypracované, dáme ho do potravinárskej fólie a aspoň na hodinku do chladu. Po hodinke si pomúčime dosku, položíme cesto, vyvaľkáme si ho asi na pol centimetra, alebo hrúbku si može určiť sám, záleží od toho, kto ako tieto drobné pochutinky má rád, no a možeme vykrajovať. Plný plech dáme do rúry na 190 stupňov asi na 5 - 7 minút, treba dávať pozor, každá rúra je iná, aby sa nám linecké koláčiky nepripiekli. Keď sú hotové, poprilepujeme ich hustejším džemom a posypeme práškovým cukrom.
  2. Na vianočný stol ako stvorené :D