Limetkovo-zázvorový cheesecake

Autor receptu: lovemuffin

Kombinácia mletého zázvoru a limetkovej šťavy... Ginger lime cheesecake som plánovala piecť už dlhšie, takže som poslala drahého kúpiť limetky a hor sa na to! www.nikilovemuffin.blogspot.sk

10-12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160-175 °C

Postup

  1. Maslo, cream cheese, mascarpone, smotanu a vajíčka si vyberieme pred pečením z chladničky, nech majú izbovú teplotu. Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso či valčekom). Musíte ale docieliť jemný prášok a pridáme mletý zázvor. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy, poriadne utlačíme (odporúčam robiť to dnom hrnčeka, tak aj docielite pekne vytvarované rohy korpusu). Korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.
  2. V miske si zmiešame cream cheese, mascarpone, smotanu, preosiaty cukor, preosiatu múku, vanilku, šťavu z limetky a po jednom pridávame vajíčka. Vymixujeme do hladka a nalejeme na korpus. Pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 40-60 minút na 160-175 stupňov (riaďte sa svojou rúrou). Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala.
  3. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Najlepšie dať na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň tie 3-4 hodiny). Môžete dozdobiť čerstvými limetkami, ja som použila kandizované limetky (z LIDL).