Likérové špice fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 29. decembra 2010

Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Sú výborné. Z tejto dávky ich je 32 - 34 kusov. Vždy sme túžili vedieť, Zobraziť celý popisTieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Sú výborné. Z tejto dávky ich je 32 - 34 kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť.

10
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

piškóty:
20 g
40 g
5 g
3 ks
hmota na špice:
180 ml
2 PL
2 PL
160 g
250 g
250 g
Náplň:
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme piškóty. Bielky ušľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do tuhej peny a pridáme trocha múky.Zľahka spolu zmiešame tuhý sneh z bielkov a žĺtkovú hmotu a pridáme zvyšnú múku so zlatým klasom.Pomocou vrecka striekame na papier buflery a pečieme pri 180 stup (alebo 140 - 160) podľa toho, ako silno vám rúra pečie.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, sójovej múky a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Tento krém si môžeme urobiť aj ráno, nechať dobre vychladnúť a poobede môžeme pokračovať.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškóty si potrieme čokoládou, aby likér nerozmočil piškóty. Na piškóty striekame krém pomocou špeciálnej likérovej špičky. Nenaplnené špice dáme stuhnúť do mrazničky.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplníme likérom ( ten vyšľaháme so šľahačkou v prášku) - nie celkom doplna a vrch špicu uzavrieme krémom - striekame ozdobnou špičkou. Znovu necháme stuhnúť.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Namáčame do čokolády. Rozpustenú čokoládu nalejeme do vyššieho pohára, aby nám tam vošli celé špice. Stuhnuté chytíme za piškótu, otočíme a namočíme. Necháme stuhnúť a hotovo.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

valeria19
aj ja by som chcela robiť špice ale nemám formu,dá sa taká forma dakde kúpiť?
danculka
áno dá,kúpila som ju na internete a je drahá,ale dala som za ňu okolo500 korún/ešte korún/
mamatata2
Ak som dobre pochopila, netreba formičku, len tú striekaciu špičku.
Máte ich veľmi pekné, špice sú najobľúbenejší zákusok môjho muža, ale musí sa uspokojiť len s tými z cukrárne, doma robené by ho určite potešili viac. Ste šikovné.
sjuz
vždy ma zaujímalo, ako urobiť špice doma...ako decko som z nich vždy vyjedla len likér a penu s čokoládou:), ďakujem za recept!
laurax
Vyzerajú super. Vôbec si neviem predstaviť ako vyzerá ta špeciálna špička. Nemohli ste pridať jej fotografiu?
jerica
tie mám rada , len ich spraviť, si šikulka :-))
vranka
sójovú múku môžem nahradiť aj obyčajnou ?
dida99
aj toto sú moje obľúbené :-) kpnečne vidím, ako sa robia ale sama by som si doma netrúfla
jeka
@Mariaklara ,dostala som likerovku,len neviem načo služí ta dierka na boku,vedela by si mi to vysvetliť? Vopred dakujem, a špice sú krásne.
sovka62
Tú špičku hľadám v obchode už asi rok, odvtedy, čo sa tu objavil prvý recept na špice. Aj sľúbili, že objednajú, aj neprišla. Skúsila by som to, sú to manželove najobľúbenejšie zákusky.
13juli
super tie mam rada , su pekne a urcite aj dobre , len nemam furmicku na ne ukladam kk
gittka
aj ja by som velmi chcela tú špičku.všetci ich hrozne oblubujeme.a sú fakt nádherné!!!
mamimna
dnes som ich robila, recept mám takmer rovnaký, ale ke´dže som ich robila prvýkrát, takýchto pekných ako ty mám len asi polovicu
mariaklara
mamatata2 ďakujem za pochvalu. Aj moja dcéra ich začala robiť kvôli svojmu manželovi. Jerica, ďakujem za pochvalu. laurax, skúsim ju tam ešte pridať. vranka, tá sójová múka tam musí byť, jedna cukrárky mi povedala, že vtedy sú to pravé likérové špice, keď tam je sójová múka. Dá sa kúpiť v biopotravinách. dida99, nič to nie je. len treba skúsiť. Mne sa podarili až na tretíkrát. jeka, tá dierka na boku je na to, aby vo vnútri nevznikol podtlak. Aby to išlo ľahšie von. sovka62, skúste pohľadať na internete. ešte raz všetkým ďakujem za pochvalu.
mamimna
Tu je link na e-shop, kde ju predávajú. Ja by som si vybrala tú väčšiu, pretože doma mám menšiu (vtedy iné neboli) a nie je to celkom ono.
mamimna
Vranka, v mojom recepte sojová múka nie je, ale mám tam napísané 3 lyžice solamylu. Takže urobiť sa dajú aj bez sójovej múky, ale mariaklara má asi pravdu, že pravé sú iba so sójovou múkou. Tie moje sú dobré, deťom veľmi chutia, ale mne tam sále čosi chýba. Nabudúce skúsim so sójovou múkou, ak ju zoženiem.
A v predchádzajúcom príspevku som zabudla na link, tak ho priladám dodatočne:
 www.adal.biznisweb.sk/product/spicka-likerova-2028-909/...
tinca
máš ich super, ale keď som si pozrela na linku tú špičku, tak aj tak neviem ako sa s tým pracuje? @mariaklara nemôžeš to trošku popísať?
orchidea
Úprimná pochvala za krásne špice, tie ja veru môžem... nerobila som ich ešte tiež kvôli tomu, že nemám potrebnú špičku, inak by som ich určite vyskúšala ... ale možno raz... Recept si samozrejme ukladám.
mamimna
@tinca mariaklara sa hádam nenahnevá, keď odpoviem ja. Robila som ich iba raz, ale naozaj to nie je nič mimoriadne zložité. Vrecko so špičkou priložíš kolmo na piškótu, vytláčaš plnku a súčasne pomaly dvíhaš vrecko s plnkou hore. Na začiatku sa mi zdalo, že dve ruky sú málo, ale chce to len malý tréning a prídeš ako na to. dôležitá je teplota krému, keď som ho mala veľmi studený, tak sa krémový "komínik" niekedy neprichytil na piškótu, keď bol krém veľmi zmäknutý, "kominíky" nedržali poriadne tvar.
mariaklara
Mamimna, ďakujem, vôbec sa nehnevám. Štve ma to, že chcem písať recepty a nefunguje to. Normálne sa mi zvýšil tlak.
mirka33
krásne a určite chutné. Ej či by som ochutnala...
dogagador
hm, tak ma dobre obabrali v Bratislave pri Dulaku v Tescome som kupila formicku na spice za 17 eur!!! holt, za nevedomost sa plati....
iboja
su nádherné tie špice zboýňujem ich ,musím si kupit tu špičku auž sa aj pečie ,
mariaklara
V prvom bode je postup a v surovinách je uvedené všetko, čo na to treba.
petka33
ja som špice robila, raz, ale ked som ich namacala do cokolady, tak sa mi topili, plnka
a to bolo srandy..... ale chutili vyborne
ildiko88
Vyzerá to super. Skúšala som to robiť, ale cesto na piškóty boli veľmi tvrdé, ani zmiešať som ich nevedela. Ide tam 400 g múky? Podľa mňa je to veľa.
mariaklara
@ildiko , veľmi ma mrzí a ospravedlňujem sa ti, že som tam mala napísanú zlú hmotnosť, skutočne tam má ísť len 40g múky, ešte raz, prepáč mi to.
ywett
moje obľúbené, ale ešte som ich nerobila...máš ich krásne! :-)
sisuk
ďakujem za recept, za popis a fotopostup. Dnes som ich robila prvýkrát, sú úžasné, môže začať Valentín (manžel zbožňuje likérové špice)...
mariaklara
@sisuk , som rada, aj môj zať ich má veľmi rád, o týždeň bude mať narodeniny, tak mu ich s dcérou pripravíme.
mariaklara
a až teraz som si všimla, že aj cukor je zle napísaný, má byť 20 g namiesto 200. Sorry
tatranka
Takéto niečo-špice,som sa nikdy neodvážila robiť.Je to poctivá práca robená na etapy.Obdivujem tak aj cukrárky s tortami a zákuskami,ktoré treba spracovávať postupne,aby ten efekt bol dokonalý.
Chválim dcérku Klárika.Pekný konečný efekt.
sarifa
Ten recept je trosku divne napisany.Ked sa upecie ta hmota tak sa to odstavy? Dava sa cokolada a cera potom dotoho? Mne sa to neda spojit uz som robila dva krat a mam to len cokoladovu hmotu a navrchu len olej...:(
kucierka207
aj u nás sú špice obľúbené, no môj manžel vždy chcel koláč s čokoládou a rumom, tak ma napadlo dať namiesto likéru rum (tiež vyšľahaný so šľahačku) a od vtedy robím trojaké, klasiku s likérom, rumové a pre deti so samou šľahačkou, len na rozlíšenie si ich značím: na rumové dávam striebornú cukrovú perlu a na šľahačkové mini farebné cukríčky:-)
rulik
dnes som si pozeral "moja kuchárska kniha" a ten recept tam mám od toho roku 2010, ale ešte som s ním nepohol, možno skúsim na Veľkú noc
mariaklara
Piškótky už nemusíte piecť, ja som ich objavila v Lídli a sú výborné, sedia presne na mieru, ušetríte si prácu....:-))))
hanah3007
Ta sojova muka tam musi byt? Nemam doma taku. Mam ju nahradit normalnou alebo radsej nedat do toho nic?
používateľ nemá avatar
ppc
ppc
Iba že čo sa robí ten komín kďe sa dáva likér, vôbec nemá byť taký tmavý a dáva sa čistý likér a nie riedený so šľahačkou a viem to lebo praxujem v Prievidzkých pekárňach a cukrarňach :P
2x ppc a emkaka
flufi
nemám dosť odvahy na takéto pečenie,ale áno,sú krásne!
kucharka
No je tam nejako malo surovín ja varím zlatý klas cukor mlieko a do studeného pridám 2 hery a plním iba vaječný likérom musel by to človek ochutnať a potom by sa dalo posudzovat
redakcia
@kucharka (23.10.2019 21:28)

Dobrý deň, dva rovnaké nicky na Varecha.sk byť nemôžu. Keď si kliknete na nick autora komentára o 19.27 otvorí sa Váš profil. Znamená to, že niekto použil Váš profil na Varecha.sk. Buď má Vaše prístupové údaje alebo používate verejný počítač (v práci, internetovej kaviarni, v domácnosti...), ku ktorému má prístup viacero osôb. Varecha Vás automaticky pravidelne neodhlasuje, teda zostávate prihlásená, ak sa aktívne sama neodhlásite. No a pokiaľ má k počítaču, notebooku, tabletu, telefónu prístup viacero osôb, je tak sprístupnené aj Vaše konto na portáli.
haji
@kucharka (23.10.2019 21:28)
Zajímavé, stejně jako následující koment od redakcia. Žeby šotek?
kucharka
@redakcia , mam svoj osobny ipad, ktory pouzivam doma a na tom pracujem. Moj muz nevie dobre po slovensky a nebol by schopny napisat tento komentar. Deti po slovensky vedia, ale nevedia ani moje heslo a ani nevedia, co je “Hera”... :-)))
Neviem, ako sa to mohlo stat, ale od nas z domu ten komentar veru nevysiel....
Ach jaj...
kucharka
@redakcia , nejde mi zmenit si heslo... udava mi ze stare heslo je nespravne. Na ipade mam nastavenu Varechu automaticky...
Co teraz, prosim?
redakcia
@kucharka (24.10.2019 17:41)

Na Vašu registračnú mailovú adresu sme Vám napísali mail s ďalšími inštrukciami.
evita1a
Robila som ich, no s výsledkom som nebola spokojná na rozdiel od týchto všetkých pozitívnych komentov. Som asi zvyknutá na tie sockáčske, kde sa dávalo maslo...a nevymýšľali sa BIO EKO nezmysly. Ospravedlňujem sa, no nedalo mi to.
tatiana555
Dobrý večer ja neviem urobila som všetko podľa receptu a zmes je oka až na tu ceru ta mi pláva na vrchu nespojila sa zmesou. Nechápem mam to dobre alebo vyhodiť? Mne sa zdalo ze 250g ceri je veľa dala som vodu, solamil, múku sójovú, krištáľový cukor, a potom keď bola zmes tuhá pridala čokoládu a nakoniec ceru a všetko mi pláva.