LIGNE - KALAMARE na žaru-grile

jerica - fotkajerica, 5. marca 2012
LIGNE - KALAMARE na žaru-grile
Foto: jerica

@jerica dostala som od syna kalamare , vie že mám rada ryby ale aj morské potvory,povedal "mami sprav si ,viem že to máš rada"bola Zobraziť celý popis@jerica dostala som od syna kalamare , vie že mám rada ryby ale aj morské potvory,povedal "mami sprav si ,viem že to máš rada"bola to porcia presne pre mňa. Viem že to je oblúbené jedlo ako aj u syna ale aj našich priateľov z Chorvatska.U syna sú ryby v jedálničku pravidelne dva razy do týždňa ,čo ja nemôžem povedať , moja polovička má ryby najradšej u "susedov" za to ja zas zbožňujem ryby,okrem pangasa.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
  - ligne
3 PL
prísady:
  rozotretý
príloha:
 varené
 čerstvá




Postup

  1. 1

    kalamare - ligne očistené , umyté pripravené dať na panvicu neudávam množstvo, mala som len na jednu porciu , robila som si len pre seba:-)

    LIGNE - KALAMARE na žaru-grile - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu nalejeme trochu oleja kde opražíme kalamare,oprážame prikryté (prská to)na najmenšej teplote , málinko podlejem vodou cc.1polievková lyžica , keď sa voda vyparí vidím že sú opražené , majú zlatistú farbu, kalamáre vyberiem na pripravený tanier so zemiakmi a servírujem , kto má rád korenisté môže si dokoreniť čiernym korením . Čas neudávam , riadim sa okom , mali by byť jemne zlatisté. mala som ich mekulinké a s tým šalátom , jednoducho výborné.

    LIGNE - KALAMARE na žaru-grile - obrázok 2
  3. 3

    na tanier som si rozložila rukolu , poliala balsamico krémom

    LIGNE - KALAMARE na žaru-grile - obrázok 3
  4. 4

    príloha varené zemiačky s kmínom

    LIGNE - KALAMARE na žaru-grile - obrázok 4
  5. 5

    opražené kalamáre som dala na zemiačky , pokvapkala macerátom , olivový olej s rozotretým cesnakom na soli ,

    LIGNE - KALAMARE na žaru-grile - obrázok 5
  6. 6

    pridala som si aj cviklový šalátik z receptu od @danielkas , musím uznať , mala som výborný obedík , hlavne za dvadsať minút hotový:-)

    LIGNE - KALAMARE na žaru-grile - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
tak-tak, krasne si to nadekorovala @jerica ,kolkokrat vidim z nich recept,tolkokrat si spomeniem na infocestu v Chorvatsku,kde boli vyborne pripravene,vzdy zmizli prve zo stolov...maju ich v tescu,uz som ich chcela kupit a teraz lutujem,ze som tak nespravila,nabuduce budu uz v kosiku a pripravim podla tvojho receptu.:-)
afataga
toto mam aj ja rada, na panvici som neskusala, robime v lete na grile, je to uzasna pochutka, na panvici ich opekas ako dlho?
tatranka
Tebe Jarka patrí už nejaká Miichelinová hviezdička.Veľmi pekný,ako vravíš rýchly a chutný recept.No neviem,či y som nahovorila naň manžela?Aj ja by som trochu váhala.Ale všetko to,čo som ešte nerobila ma láka.
bejgi
kalamáre, krevety a všetky dostupné dary mora u nás milujeme všetkými spôsobmi, tvoje kalamáre na grilu sa mi silno lúbia, mňam, ale by som si dala dnes na obedík :)))
kata50
@jerica , krásne foto, aj recept . No ja mám pred darmi mora veľký rešpekt :-)))
sovka62
Ja mám síce ryby a morské plody rada asi tak, ako tvoj Janko a nehovorím, že by som ochutnala, ale vyzerá to úžasne a poznám pár ľudí, ktorí by sa s radosťou dali pozvať. Takto krásne to nevyzeralo ani na tanieroch v Chorvátsku.
aroooo
toto som kedysi jedla v Grécku, hneď by som sa dala pozvať aspoň na jedno sústo, KK
jerica
dievčatá , ďakujem za milé komentíky,:-)
danielas
Teraz inšpiruješ Jarky Ty mňa:)). A Tvoj Janko sa nepridal ani keď videl tento tanier? Tiež som mala dnes na obed,ale len kapríka. Takúto parádu si ale určite raz spravím,a bude to čo najskôr,takže KK. Máme ich radi,ale akosi som na ne pozabudla...
jerica
@afataga pozri bod č.2 , myslím že je to dostačujúce. Prajem dobrú chuť,ja som si pochutila.
@danielkas ja som k tomu nepotrebovala môjho , to bolo moje výsostné,môj by sa toho ani nedotkol , ešte keby to bol rezeň.
afataga
@jerica citala som cely rcp, ja ich robim na grile, na panvici nemam skusenost, myslela som aspon priblizne, ci 1 min. alebo 4, lebo ked sa robia moc dlho su potom tuhe
jerica
@afataga ,až teraz konečne sa mi otvoril môj invalid,nepoviem ti presne , cc.do piatich minút,presne si nepamätám ale viem, že bolo to za chvílinku hotové a výborné . Syn robieva aj chobotnice , tiež vynikajúce.Keď bude príležitosť , pridám recept. Teším sa že sa zaujímaš.
palokuchki
Kalamare mame radi. Do teraz som ich len vyprazala. Skusim aj podla teba. Ta uvodna fotka je krasna. Jedlo sa samo pyta zjest.
jerica
@palokuchki Danielka , dúfam že u vás nie je tá potopa.Som rada že sa ti páči receptík.Ďakujem.
afataga
@jerica dakujem, chobotnicu aj ja robievam, mam tu jeden rcp, ale ak pridas dalsi, budem len rada
honestka
k tvojim tanierom Jarka si clovek prisadne aj bez pozvania a aspon takto virtualne sa napapka ocami. Urobila si si naozaj Vynikajuce jedlo;
ak mozem: Cas na opecenie sa ozaj neda presne urcit minutami; zalezi aj na tom, ci su cerstve, /alebo boli mrazene /- daju sa vsak lahko opiect v kazdom pripade- pokrajane na kocky, alebo kruzky max.by som povedala do 3 min. na horucej panvici- malicko dlhsie ak su v celosti.
Calamari su dobre opecene vtedy, ked ostanu matne a troska akoby napuchnute avsak je treba radsej ich podcenit opecenim ako opacne, lebo vtedy su gumovo nejedle. J. pozdravujem!
jerica
milá @honestka , nielen k tanierom prisadnúť , dvere sú otvorené dokorán , chcem sa tešiť spolu s tebou zo života.
Máš pravdu, že som mala problém zistiť koľko minút som opekala kalamáre,boli čerstvé,to vieš , že aj fotiť , medzi tým pripaviť zemiačky a naservírovať , hoc len pre seba , bolo to tak rýchlo , že som ani neustriehla čas aj s prestieraním. Pozrela som čas fotenia,ale to nemôže byť presne,lebo fotíš prípravu , ale aj postup,tak to vychádza veru za 4 minúty , neboli vôbec gumové , tak rýchlo som to napratala do seba , že nemali čas zgumovatieť . Hanka , ďakujem za dobré a užitočné rady.
ethanel
moja oblubena pochutka .... milujem ich na pomarancoch, rukole a medovo citronovej zalievke .... ale skusim aj podla vas
jerica
@ethanel , ďakujem za radu,morské potvorky robievam len pre seba, ja sa nevyhýbam ani chobotnici,mňam.
Moja polovička má radšej "slonie ucho" opitý rezeň,
nonna
@jerica , taaaaaaaaaaaaak, TOTO je premňaaaaaaaaaaaa! Zbožňujem všetko takéto na akýkoľvek spôsob. Len olivák nahrádzam za rastliňák. Ukladám do KK! Ahojček!
nonna
@jerica , taaaaaaaaaaaaak, TOTO je premňaaaaaaaaaaaa! Zbožňujem všetko takéto na akýkoľvek spôsob. Len olivák nahrádzam za rastliňák. Ukladám do KK! Ahojček!
kata130
môžem sa opýtať kde sa dajú zohnať tieto kalamáre lebo mi ich kupujeme v chorvatsku ale tam nechodíme tak často ako by sme ich chceli jesť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia