Lievik trúbkovitý na červenom víne ako príloha ku steaku (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Konečne hojne rastie výborná huba lievik trúbkovitý, našli sme ich dosť veľa, tak som hľadala ako ich pripraviť aj čerstvé a našla som recept v malej knižke z r. 1983 s názvom
100+1 jídel z hub a na houbách od autora Oldřich Kosek. Oproti pôvodnému receptu som ešte pridala rascu a miesto pretlaku som dala paradajku. Uvádzam ako je v knihe, ja som robila z polovičnej dávky. V zátvorke sú moje úpravy. Určite sa dajú takto pripraviť aj iné huby.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Z lesa sme doniesli lievik a odobrala som z neho cca 400g
- Samozrejme iné huby sme tam tiež nenechali
- Ani tieto :-)
- Lieviky som umyla ( ostatné išli do sušičky)
- Do woku som dala 2 PL masla, do roztopeného som dala tymián a bobkový list a na miernom stupni som nechala asi 3 min. prevoňať maslo, bylinky som potom vyhodila
- Do woku som dala cibuľu nakrájanú na drobno a spenila som ju, pridala som teplotu
- Pridala som huby, po chvíli soľ, rascu a korenie
- Pustili dosť vody, trvalo asi 20 min., kým sa všetka vydusila, potom som priliala víno, dala som Chianti a dala som paradajku a štipku soli
- Znova som vydusila tekutinu, čo trvalo cca 10 min., po odstavení som ešte pridala kúsok masla
- Medzi tým som urobila hanger steaky, nebudem podrobne rozpisovat ako, mám tu na ne viac receptov, tak len v skratke: steaky som osolila a okorenila, opiekla cca 3 min, zabalila do alobalu s kuskom masla a zakryla asi na 8 min.
Hotové jedlo som posypala vňaťou.