Lievance

daniella9 - fotkadaniella9, 30. septembra 2012
Lievance
Foto: daniella9

Konečne som našla recept, podľa ktorého mi vyšli lievance také, ako som vždy chcela. Zopár som ich už vyskúšala, ale ani pri jednom to Zobraziť celý popisKonečne som našla recept, podľa ktorého mi vyšli lievance také, ako som vždy chcela. Zopár som ich už vyskúšala, ale ani pri jednom to nebolo ono...

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300  ml
180  g
1  ks
2  PL
20  g
1 PL




Postup

  1. 1

    Mlieko trochu zohrejeme, pridáme kvasnice. Ked použijeme kocku, tak do mlieka nadrobíme 20 g, ked sušené droždie, tak približne 1/5 sáčku od oka:-) Prisypeme cukor, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu stáť, kým začne droždie pracovať.

  2. 2

    V šálke si rozšľaháme vajíčko a postupne ho vmiešavame s metličkou do mlieka. Rovnako pridáme aj múku po malých dávkach, aspoň sa nebudú robiť hrčky:-)

    Lievance - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, stačí ho pridať len na začiatku, aspoň sa lievance nebudú lepiť. Na panvicu dáme primerané množstvo cesta, ktoré sa pekne rozloží do kruhu (predtým sa mi to vôbec nedarilo:-/). Pečieme do zlatista.

    Lievance - obrázok 3
  4. 4

    Z použitých surovín sa dá pripraviť cca. 20 lievancov.

    Lievance - obrázok 4
  5. 5

    Podávať sa môžu s čímkoľvek sladkým. Ja osobne preferujem biely jogurt a zavarené černice, pokvapkať trochu bazovým sirupom, či pridať trošku škorice:-) ALe sa môže pridať trochu ovocia do cesta - plátky jablčka, banánov apod. ... HoTovo, dobrú chuť.

    Lievance - obrázok 5

Diskusia k receptu

renka73
Mňam,dala by som si :-) ďakujem za recept,vyskúšam
zmizka
mňam tak mám dnes presne na takéto niečo chuť.. vyzerajú lákovo Idem na to :o)
zuzana78
neviem akym zazrakom si narobila 20 ,ked ja som z tvojej polovicnej davky narobila 5,myslela som ,ze urobim 10 ,tak sme boli hladny,lebo uz sa mi nechcelo znova robit a spinit kopec riadov...a viac cukru by som dala..
daniella9
@zuzana78
nemali ste náhodou príliš husté cesto? alebo veľké lievance?
mne vždy stačí cesto na cca. 20 lievancov
anina6
šikovná mladá dáma, ukladám a samozrejme vyskúšam.
simonkamatkova
To je blbost s tym susenim drozdim nie lebo 20 g normalne tak nemože byt 1 a pol sacka suseneho lebo jedno susene je asi na kilo muky nie: tak kolko mam dat toho suseneho___
janikbj
@simonkamatkova , pokial mas drozdie na 1kg muky,tak zodpoveda 1 kocke cerstveho,ktora ma 42g. takze daj pol sacku drozdia. pozor ale,lebo niekore susene su na 0,5kg muky. pise sa to na obale.
jankamarcel
dnes som ich robila,sú vynikajúce,ja som robila dvojitú dávku lebo je nás veľa a deti majú radi sladké,a urobila som ich asi 35 ks.Takže si receptík ukladáma a odporúčam vyskúšať.
akacina
prosim vysvetlit: 1/5 = jedna patina sacku? alebo jeden a pol sacku suseneho drozdia?
silvia91
suhlasím, trošku husté cesto dneska som robila a vôbec mi nevyšlo 20 ks :/ nevadíííí :-) pridala som aj vanilinový cukor :-) aj tak skvelé :-) chválim Danielka :)
lycan
Hmm vyzerajú perfektne ideálne počasie vonku ( strašný vietor ) zostať v kuchyni :) a spraviť si dáku dobrotu .... idem skúsiť .. Ďakujem za receptííík ..
lea147
robila som presne všetko podla receptu :) mňam ,, :D len škoda že ich nebolo 20 ale o polovicu menej :/ ... ale ináč chválim ;)
daniella9
@lea147
ja som zrovna robila cez týždeň lievance, a vždy ked ich robím, ich je +- 20 ks...aj teraz na posledy. inak tie moje majú priemer cca 7 cm:-)
stacy77777
@Danielka - dnes som upustila od svojho tradičného receptu na lievance a vyskúšala tento tvoj,len som nevedela, či nechávaš cesto ešte trocha kysnúť, tak som ho nechala asi 15minúť,nech narastie, vyšlo mi 18ks veľkosti ako si aj ty uviedla, ale tak dobré hebké a krehké lievance sme ešte nemali...:-))).Vďaka za recept,rada pri ňom zostanem,prajem pekný deň...
basky
tak toto musím čo najskôr vyskúšať :-) ďakujem za recept, zakladám do KK :-)
basky
@daniella9 ešte raz ďakujem za recept :-) lievance boli užasne, nehovoriac o tom že to boli moje prve lievance čo som robila :-) velka spokojnosť, skvelý recept ;-)
1x mabla
lyduss
super recept, rýchle a chutné, hneď sa zjedlo. ale mne vyšlo tiež len 11 lievancov (aj keď s priemerom asi 12 cm). to asi podľa toho kto má akú naberačku :)
janikbj
práve som ich dopiekla. z 1,5-násobnej dávky a je ich teda dosť. nabudúce už len z tu uvedenej, pre dvoch je to až-až. budeme mať aj na raňajky :-) každopádne, lievance sú výborné, ďakujem za recept :-)
ifik
mňaaaam,teraz som ich dorobila a dcera so spolužiačkou nevedi vynachváliť...budem robiť už len tento recept... :-)
monullik
Hotovo :-) upečené a aj zjedené :-D nemajú chybu, ďakujem za receptík :-)
staja
Vyskúšala som ich, boli chutné, ale zdá sa mi, že toho mlieka by tam malo ísť viac, cesto bolo dosť husté a bolo ich menej. Navyše, ak má cesto kysnúť, asi by bolo dobré dať do popisu, že ako dlho. Nechala som to 15´a kým som ich robila, kyslo to veselo ďalej, takže mohli kysnúť aj dlhšie.
diusska
Receptík sa mi páči, zajtra vyskúšam... :-) ale poprosila by som o radu, ako ich mám otáčať? Naposledy ked som robila lievance, strana ktorá bola ešte surová sa mi pri otáčaní rozlievala... :-( Dakujem za rady...
smejkad
pec na jednej strane kym dobre stuhnu okraje, potom uz sa da podobrat a pretocit, ak pecies na slabsom ohni, ono to na vrchu takmer stuhne
daniella9
no ja sa riadim vždy podľa toho, že ked sa začnú robiť bublinky, tak môžem obrátiť a nerozleje sa mi cesto:-)
lolec7
Včera som ich robila, presne podľa tohto receptu. Sú ÚŽASNÉ a iný recept už na ne nebudem ani používať ;) len a len tento. Klobúk dolu slečna, fakt nebíčko v papuľke ♥
renica
Aj ja som piekla z 1,5 dávky,keď tu všetci píšu,že ich je málo.Mne vyšlo 36 kusov.Dala som si námahu a portála ich :) Výborné cesto,ďakujem za recept ;)
zuzica
mne chutia cesto mi teda kyslo riadne ale su hotove a chutia budem robievat
jurka
Tieto lievance som robila vcera. Su naozaj vyborne, lahucke, nadychane. Vyslo mi asi 16 ks. Velka vyhoda - nemusim cakat na vykysnutie cesta. Dakujem za recept, je naozaj dobry.
luss44
dnes boli na večeru, sú výborné, jemnučké, vdaka za rcp


luss44
dnes vyskúšané s čisto špaldovou hladkou a takisto výborné, iné už ani nerobím.
mitzy
Ďakujem za recept :) sú dobré a nadýchané, dcérke veľmi chutili ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia