Lieskovo-orieškové halušky s jahodovým džemom (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Nezvyčajne halušky.
2 porcie |
4 minút tepelná úprava |
Postup- Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiešame.
- Cesto sa musí ťahať, nesmie sa trhať. Necháme 10 minút odležať.
- Do hrnca dáme horúcu vodu a soľ, privedieme do varu. Na hrniec položíme špekle a pretlačíme cesto.
- Necháme prejsť varom (3- 4 minúty).
- Halušky vylejeme na sito a necháme odkvapkať.
- Medzi tým si roztopíme maslo...
- ...pridáme naň lieskoorieškové halušky a zamiešame.
- Do Micro plus kanvice si dáme jahodový džem a rum, dobre zamiešame prikryjeme vekom a varíme v mikrovlnke 1 minútu.
- Lieskoorieškové halušky servírujeme na tanier, polejeme jahodovým džemom a posypeme práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť :)))
|