Lieskovo-orieškové halušky s jahodovým džemom (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Nezvyčajne halušky.

2
porcie
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiešame.
  2. Cesto sa musí ťahať, nesmie sa trhať. Necháme 10 minút odležať.
  3. Do hrnca dáme horúcu vodu a soľ, privedieme do varu. Na hrniec položíme špekle a pretlačíme cesto. 
  4. Necháme prejsť varom (3- 4 minúty).
  5. Halušky vylejeme na sito a necháme odkvapkať.
  6. Medzi tým si roztopíme maslo...
  7. ...pridáme naň lieskoorieškové halušky a zamiešame. 
  8. Do Micro plus kanvice si dáme jahodový džem a rum, dobre zamiešame prikryjeme vekom a varíme v mikrovlnke 1 minútu.
  9. Lieskoorieškové halušky servírujeme na tanier, polejeme jahodovým džemom a posypeme práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť :)))