Liaty perník
Autor receptu: redakcia
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Oddelíme si žĺtka od bielkov. Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami do peny. Pridáme olej a premiešame.
Pridáme mlieko a opäť premiešame. Bielka šľaháme metličkou a postupne pridávame zvyšný práškový cukor.
Žĺtkovú zmes vylejeme do bielkového snehu a opatrne zamiešame. Pridáme marmeládu, prášok do pečiva,
1 a ½ PL perníkového korenia, kakao, a múku a všetko spolu dôkladne premiešame.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Medzitým si pripravíme polevu na koláč. Šťavu z dvoch citrónov vyšľaháme s práškovým cukrom. Na upečený koláč vylejeme a rovnomerne rozotrieme pripravenú polevu.
- Pomocou vrecka z papiera na pečenie zdobíme povrch koláča rozpustenou čokoládou. Špáradlom potom môžeme vytvárať na povrchu polevy rôzne ozdobné tvary.
|