Liaty dvojfarebný tvarohový mrežovník (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Kysnuté jemné cesto ako pavučinka.Koláč je šťavnatý a veľmi chutný.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Do misky si pripravím všetky suroviny
  2. a klasickým spôsobom zamiesím redšie cesto.
  3. Cesto nechám vykysnúť na teplom mieste tak,aby zdvojnásobilo svoj objem.
  4. Pripravím si tvarohovú plnku.
  5. Cesto si rozdelím na polovicu a do jednej pridám Granko, ktoré zmiešam s trochou oleja a zamiešam do cesta.
  6. Hnedé cesto vylejem na pomastený plech a rozotriem naň.
  7. Na tmavé cesto potom rozložím rovnomerne tvaroh a lyžicou uložím zo svetlého cesta mriežka a do každej uložím ovocie v mojom prípade sú to mrazené černice. Upečiem.