Liaty dvojfarebný tvarohový mrežovník (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Kysnuté jemné cesto ako pavučinka.Koláč je šťavnatý a veľmi chutný.
30 minút príprava |
30-35 minút na 170 °C |
Postup
- Do misky si pripravím všetky suroviny
- a klasickým spôsobom zamiesím redšie cesto.
- Cesto nechám vykysnúť na teplom mieste tak,aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Pripravím si tvarohovú plnku.
- Cesto si rozdelím na polovicu a do jednej pridám Granko, ktoré zmiešam s trochou oleja a zamiešam do cesta.
- Hnedé cesto vylejem na pomastený plech a rozotriem naň.
- Na tmavé cesto potom rozložím rovnomerne tvaroh a lyžicou uložím zo svetlého cesta mriežka a do každej uložím ovocie v mojom prípade sú to mrazené černice. Upečiem.