Letný zeleninový hrniec s mletým jahňacím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V lete dobre padnú zeleninové jedlá kombinované s mäsom.
6 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 90 °C |
Postup- Na olivovom oleji som orestovala cibuľu pokrájanú na kocky do sklovita,...
- ...domácu paradajkovú šťavu,...
- ...cesnak pokrájaný na plátky,...
- ...pridala som mleté jahňacie mäso, okorenila som ho čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som, aby mäsko zostalo šťavnaté,...
- ...za stáleho miešania som mäsko restovala, kým sa zatiahlo,...
- ...ked sa odparila tekutina až na tuk, pridala som mrkvu pokrájanú na silnejšie kolieska, nechala som ju za stáleho miešania skaramelizovať,...
- ...nasledovala cuketa pokrájanná na kocky, opiekla som ju,...
- ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...pridala som nové zemiaky, pokrájané na kocky, tymián, rozmarín,...
- ...podliala som všetko horúcou vodou, osolila, kto má po ruke domáci mäsový vývar, môže ho použiť, ale potom nesolí...
- ...prikryla pokrievkou a dusila som na strednom plameni,...
- ....ked bolo všetko takmer mäkké, pridala som zelené fazuľky, mala som mrazené...
- ...už bez pokrievky dovarila, aby zeleninka zostala al dente,...
- ...podávala som horúce bez prílohy, tí hladnejší môžu zajedať krajcom čerstvého domáceho chlebíka,..
- ..ide o príjemný chutný eintopf z letnej zeleninky a mletého jahňacieho mäska, môžete použiť aj iné mäso podľa vlastného výberu
|