Letný zeleninový hrniec s mletým jahňacím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V lete dobre padnú zeleninové jedlá kombinované s mäsom.

6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji som orestovala cibuľu pokrájanú na kocky do sklovita,...
  2. ...domácu paradajkovú šťavu,...
  3. ...cesnak pokrájaný na plátky,...
  4. ...pridala som mleté jahňacie mäso, okorenila som ho čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som, aby mäsko zostalo šťavnaté,...
  5. ...za stáleho miešania som mäsko restovala, kým sa zatiahlo,...
  6. ...ked sa odparila tekutina až na tuk, pridala som mrkvu pokrájanú na silnejšie kolieska, nechala som ju za stáleho miešania skaramelizovať,...
  7. ...nasledovala cuketa pokrájanná na kocky, opiekla som ju,...
  8. ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  9. ...pridala som nové zemiaky, pokrájané na kocky, tymián, rozmarín,...
  10. ...podliala som všetko horúcou vodou, osolila, kto má po ruke domáci mäsový vývar, môže ho použiť, ale potom nesolí...
  11. ...prikryla pokrievkou a dusila som na strednom plameni,...
  12. ....ked bolo všetko takmer mäkké, pridala som zelené fazuľky, mala som mrazené...
  13. ...už bez pokrievky dovarila, aby zeleninka zostala al dente,...
  14. ...podávala som horúce bez prílohy, tí hladnejší môžu zajedať krajcom čerstvého domáceho chlebíka,..
  15. ..ide o príjemný chutný eintopf z letnej zeleninky a mletého jahňacieho mäska, môžete použiť aj iné mäso podľa vlastného výberu