Letní hokkaido polévka brusinková fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 13. apríla 2013
Letní hokkaido polévka brusinková (fotorecept)
Foto: mijaita

Ze sladké dýně sladká polévka. Určitě by neurazila ani na královském stole.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 PL
1 téglik na 2l
1 - 3 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Oloupanou (neoloupanou) dýni hokkaido (nebo i jinou, hodně oranžovou dýni rozvaříme ve vodě s cukrem. Vmícháme sladkou smetanu a rozmixujeme na hladký krém. Množství vody je odvislé od velikosti dýně, ale přibližně 1, 5 - 2l vody na střední dýni.

  2. 2

    Přidáme sušené brusinky a rozmixujeme ještě jednou. Drobečky z brusinek necháme v polévce. Dochutíme do požadované sladkosti a přidáme zakysanou smetanu. Chutí budete hodně překvapeni.

  3. 3

    Polévku servírujeme vychladlou, posypanou celými brusinkamu a lehce poprášenou skořicí. Za slunečného, krásného dne je velice příjemným osvěžením a lehkým obědem.

Diskusia k receptu

francuzska1
jaj a zabudla som pochvalit uvodnu fotku, ta je krasna!!! skoda, ze nemam doma hokkaido, ale rada si pockam do leta, budem mat na zahrade;-))
jamarlen
dám radšej stéviu miesto "cukot":))/oprav si to, prosím, lebo poniektorí budú zmätení.....
mijaita
@jamarlen dekuji za upozorneni, chybku vloudila napoveda, ja psala cukr :-) Stevii nemam rada, mozna by nebyl spatny karamel, to mam v umyslu vyzkouset jeste.
tiginko
joj až ma mrzí, že nemám rada sladké polievky. Veď to je krásny recept a ešte krajšia fotka. Moja česká maminka by sa určite potešila ...
zenfira
Vyzera to super a krasne foto! Ukladam, myslim, ze moja dcerka si urcite pochuti ;-)
mijaita
@babav dekuji za inspiraci, ja take rada. Tahle vam bude hodne, hodne chutnat ! Pak mi napis! Ja mam jeste par hokkaido, bude ted na stole jako desert pro vetsi spolecnost, v krasne mise :-)
manya
vďaka za recept, túto tekvicu pestujeme, až bude, vyskúšam,pekné servírovanie.
manya
vďaka za recept, túto tekvicu pestujeme, až bude, vyskúšam,pekné servírovanie.
evanaaa
Krásne nadekorovaná, žiada sa ochutnať, také niečo som ešte nejedla, a prečo nie nasladko, veď aj koláče sa z nej robia. Śkoda, že ak majú v predaji tekvice, nie sú označené, o aký druh ide, veď aj tých oranžových je asi viac a hádať, aká to vlastne je......
mijaita
@evanaaa klasicka, dobra hokkaido se pozna a ty ostatni, nejbeznejsi druhy najdes na googlu. Ja mam seznam i s obrazkama, muzu ti ho poslat.
dorisa
Krásna uvodná fotka....tekvice pestujem aj ja, len horšie, že mi to nechce nik jesť. Uložím si, pre prípad,že sa im zmenia chute:))
martamm
Mijaita, takéto polievky priam zbožňujem, takže vítam nový recept v mojej KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia