Letná , smotanová , ovocná , ...z lásky

Autor receptu: antamauru

Bezlepková a bezlaktózová tortička robená podľa pravidla : Však tam idú samé dobré veci tak to nemôže chutiť zle ! :) ... vymyslená pre drahého ;) . Môj prvý , ale zďaleka nie posledný receptík na vareche :)

10
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mnou použité dobroty :)
  2. Uvaríme kávu, ktorú necháme trochu vychladnuť.Potom do nej namáčame piškóty. Tieto , ktoré som ja použila,su veľmi krehké takže odporúčam nenechávať ich dlho v tej káve.Piškóty CeliHope sú zase naopak tvrdšie.Namočené piškóty ukladáme na dno formy ( moja mala priémer 26 cm ).
  3. Očistíme jahody a nakrájame ich na plátky.Zároveň si pripravíme krém.Tvaroh vymiešame do hladka s cukrom a vanilkovým cukrom,v samostatnej miske ušlaháme smotanu,želatínu vysypeme do väčšej misky , prilejeme 100 ml vlažnej vody, rozmiešame ju a hneď po častiach pridávame šľahačku.
  4. Primiešame tvaroh ku šľahačke so želatínou a rozvrstvíme jeho časť na prvú vrstvu piškót, na ktorú potom ukladáme jahody.
  5. Jahody potrieme tenkou vrstvou krému, na ktorý potom pokladáme , v káve namočené, piškóty.
  6. Vrstvu piškót potrieme krémom a znovu ukladáme jahody.
  7. Na jahody nanesieme poslednú, finálnu vrstvu krému a upravíme podľa vkusu. Na obrázku so surovinami nemám maliny, tie som prikúpila na poslednu chvíľu.Hotovú tortu necháme odpočívať aspoň 2 hodiny v chladničke.
  8. Tortička mizla pod rukami, takže sa mi podarilo odfotiť už len výrez , na ktorom sa dokonale prejavila "kvalita" môjho foťáku v mobile , takže sa nenechajte pomýliť výzorom piškót, reálne boli normálnej farby , nie zelenkavé :D Keďže som recept vymýšľala , nabudúce by som ho pre formu s priemerom 26 cm ešte vylepšila o jedno poschodie , teda ďalších 200 g tvarohu , aspoň 20 g cukru ( podľa chuti kto má rád aké sladké) , 1 nie celý balíček piškót , 100 ml kávy a 200 g jahôd. Kto má formu menšiu stačí aj táto dávka ;)