Letná rýchlovka

mariamka - fotkamariamka, 3. júla 2016
Letná rýchlovka
Foto: mariamka

Je to vlastne inšpirácia od Monty469 na jej krehký marhuľový... https://varecha.pravda.sk/recepty/krehky-marhulovy-kolac-s-maslovou- posypkou-/62999-recept.html, len sa mi nechcelo ísť pre kompót :) Na nepriľnavý pekáč Zobraziť celý popisJe to vlastne inšpirácia od Monty469 na jej krehký marhuľový... https://varecha.pravda.sk/recepty/krehky-marhulovy-kolac-s-maslovou- posypkou-/62999-recept.html, len sa mi nechcelo ísť pre kompót :) Na nepriľnavý pekáč nasypeme cukor, pokladieme ovocie, posypeme posýpkou, upečieme, preklopíme. Jeme lyżicou :)

8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
1 bal
1 bal
z 1/2 citróna
štipka
150 g
2 - 3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Spracujeme posýpku rukou. Hnetieme, drobíme, ak máte pocit, že je to suché, prilejte olej. Maslo musí byť stuhnuté, inak sa vám to rozpustí. Nefotila som celý postup, veď nie je čo :) Tu už hotový produkt.

    Letná rýchlovka - obrázok 1
  2. 2

    Opatrne preklopíme /snáď najťažšia fáza/ a degustujeme. Zmizol ako gáfor. Na zdravie :)

    Letná rýchlovka - obrázok 2

Diskusia k receptu

havino
tiež mi vieš vyčariť úsmev na tvári, ja už podobne piekla so slivkami, ale nechala, ako bolo na pekáči, slivky dole, posýpka hore, neprevracala a veru, že ohromné, tak, tak, chuť je na sladké, ale totok je naj, plno ovocia a akože cesta len medzi zuby, to nám doma stačí, fotka prudko jedlá veru
monty469
Teším sa, že som ťa inšpirovala :-) Nabudúce ja urobím podľa teba .-) Je to naozaj rýchlovka
mariamka
@havino @monty vdaka dievcence :) Monty boli casy, ked som robila balese aj na dva plechy, teraz uz len takto minimalisticky, pod dva zuby :) ale ved bude prilezitost aj na klasiku, ak sa nahodou rozrastieme :)
daewootn
....nemám slov, obrázok jednotkový, recept dvojriadkový a konečný výtvor
taktiež jednotkový. U mňa sa cení aj to, že koláč čím dlhšie stojí je chutnejší,
posýpka je fajne chrupkavá. Skúsim experimentovať, miesto ovocia dám zeleninu alebo opečené zemiačky. Ďakujem za recept.
mariamka
@Daewootn (18.7.2019 00:45)

tesi ma, ze recept zaujal, je fakt vyborny, robila som ho nedavno, polovicu muky som nahradila vlockami, este chrumkavejsi. Ale som zvedava na tu slanu verziu, dufam, ze sa potom pochvalis :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia