Letná piškótovo-smotanovo-ovocná torta

Autor receptu: valeri

tieto torty robím najčastejšie v lete, keď je čerstvé ovocie, lebo sú osviežujúce, málo kalorické, ale aj v zime sa dajú pripraviť z mrazeného alebo kompótovaného ovocia a hlavne sú rýchle a jednoduché na prípravu, zvládnu ich aj deti.

30 minút
príprava

Postup

  1. Dno tortovej formy o priemere asi 28 cm vyložíme piškótami, 1 ks smotany vymiešame s 1 ks jogurtu a polovicou vanilkového cukru a rovnomerne zalejeme piškóty. Jahody, ak sú veľké, pokrájame na polovicu a poukladáme na smotanu, postup opakujeme 2. x a znovu vrstvu piškót ale tu som zmenila poradie - najprv jahody a navrch smotanu a navrch znovu jahody - už aj ako dekorácia a dozdobila som grankom. Potom na pár hodín do chladničky (najlepšie večer urobiť a ráno k raňajšej káve je akurát, alebo ráno a k poobedňajšej kávičke už bude dobrá. ) P.s. keď máte kakaové piskótky, možete striedať vrstvy, je to chutné aj efektné.