Restované kuracie prsia
Restované kuracie prsia

Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou

siuuu - fotkasiuuu, 19. júna 2019
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Foto: siuuu

Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila kombináciu mäsa a ovocia a Zobraziť celý popisVeľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila kombináciu mäsa a ovocia a zisťujem, že ak sú vhodne zvolené, tak k sebe náramne pasujú a aj obyčajné jednoduché jedlo pozdvihnú o úroveň vyššie. To bol aj prípad tohto jedla - mala som kúpené krásne, veľké tmavé čerešne a tak mi napadlo, že omáčka z nich by mohla pasovať k mäsku na prírodno a batátovej kaši - a veruže hej, bolo to výborné.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
1 ks väčší
20 g
30 g strúhaný
20 ks tmavé
0,5 dl
1 dl
štipka




Postup

  1. 1

    Batát ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka (cca 10-15 minút podľa veľkosti pokrájaných kúskov). Uvarené scedíme, pridáme maslo, parmezán, soľ a rozmixujeme na hladkú kašu.

  2. 2

    Kuracie mäso umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, v prípade potreby môžeme jemne naklepať. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme z oboch strán.

  3. 3

    Čerešne umyjeme, vykôstkujeme, pokrájame na menšie kusy, dáme do menšieho hrnca, podlejeme vodou a varíme. Keď sa voda takmer celá odparí pridáme červené víno, mleté čierne korenie, štipku soli a škorice (ak mám tak pridám aj kvapku levanduľového alebo cviklového sirupu, ale nie je to podmienka). Povaríme a rozmixujeme - buď úplne dohladka alebo priznáme kúsky čerešní.

  4. 4

    Keď máme všetko upečené, uvarené a rozmixované - servírujeme. Môžeme dekorovať podľa chuti a vkusu - ja som použila levanduľu a kvet kapucínky, ktoré sú jedlé a vetvičku čerstvého tymianu, ktorý ja milujem. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

juvara
Vyzerá to krásne, mňam. Susedka nám akurád doniesla čerešne, žeby sa inšpirujem na zajtra? :) Nádherne nastajlované.
siuuu
@Haji (19.6.2019 12:20)

.. výborné to bolo - tá omáčka perfektne doplnila jemnú chuť kuracieho mäsa a jemnej batátovej kaše
siuuu
@Juvara (19.6.2019 13:12)

.. ďakujem ... iba tak jednoducho, ale vždy sa snažím aby bolo jedlo farebné a ako-tak aspoň trocha upravené na tanieri, aby sa aj oči najedli ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia