Letná cukinová pohánka

Autor receptu: askadaniela

Ľahká zdravá večera ako svtorená do horúcich letných dní, s pohánkou plnou rutínu sú tým správnym jedlom aj pre nase cievy :)

2
porcie
10 minút minút
príprava
15 minút minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si premyjeme pohánku studenou vodou a potom ju s 1 šálkou horúcej vody, štipkou soli a čierneho korenia uvaríme domäkka na miernom plameni. Po uvarení necháme odstáť, aby sa vsala všetka prebytočná voda. Nesolíme priveľmi, ani pri ďalšom postupe, pretože feta i olivy sú slané dosť.
  2. Potom si na masti osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu a zprudka opekáme asi 3 minúty. Pridáme na polmesiačiky nakrájanú cuketu a šampiňóny nakrájané na plátky. Veľmi prudko opekáme tak, aby cuketa aj šampiňóny zľahka zozlátli, ale aby vnútri boli šťavnaté a aby zbytočne nepúšťali tekutinu. Na konci rpidáme soľ, korenie a čerstvé nasekané bylinky. Ak nie sú čerstvé pokojne môžu byť aj sušené.
  3. Zmes zmiešame s pohánkou a rozdelíme na taniere. V tomto okamihu by sa tam bohovsky hodili aj polovičky cherry rajčiniek, ale tie som nemala. V budúcnosti ale určite vyskúšam. Porcie posypeme nakocôčky nakrájany feta syr aj mozarellu a olivy vcelku, alebo na plátky. Kto má ako rád. A už len papkáme na letnej terase a tešíme sa zo života, aj keď je skúškové obdobie :)