Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept vhodný aj pre vagánov, preto ho dodatočne zaradujem aj do tejto kategórie.

Postup

  1. Všetky suroviny pripravíme. Použila som mrazené huby, nesolený vývar z koreňovej zeleniny a cibule a hubový prášok - mleté sušené huby.
  2. V panvici rozohrejeme kúsok masla, pridáme nakrájanú cibuľu.
  3. K cibuľke pridáme po pár minútach huby a na silnom plameni orestujeme.
  4. Prilejeme koňak. Za občasného miešania necháme alkohol odpariť.
  5. Pridáme lístky rozmarínu.
  6. Prilejeme vývar.
  7. Huby dochutíme soľou, čiernym korením a hubovým práškom. Prikryjeme a dusíme cca 25 minút.
  8. Na dno košíčkov dáme kúsok syra, pridáme lyžicu horúceho hubového ragú, opäť kúsok syra a ukončíme hubovým ragú. Servírujem teplé.