Rezance s arašidovým maslom
Rezance s arašidovým maslom

Len štyri suroviny (slíže)

2010 - bez fotky2010, 21. marca 2019
Len štyri suroviny (slíže)
Foto: 2010

Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v Ázii sú také jednoduché recepty, tento je jeden z Zobraziť celý popisTaliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v Ázii sú také jednoduché recepty, tento je jeden z nich. Za vzor som si zobral recept od blogerky Rasa Malaysia je na ázijskom princípe sladko kyslé.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Slíže aké máte doma. Ja som mal čerstvé vajíčkové hokkien, ktoré stačilo dať zmäknúť do teplej vody, ale špagety tiež spravia službu.

    Len štyri suroviny (slíže) - obrázok 1
  2. 2

    Arašidové maslo som použil s kúskami orieškov. Trik ako spraviť maslo tekuté je ho dať na 30 sekúnd do mikrovlnky, a ak nie je ešte tekuté, pridať ďalších 30.

  3. 3

    Do panvice dáme zohriať lyžicu - dve sladkej chilli omáčky. Pridáme roztopené arašidové maslo a podľa chute lyžicu octu (nie klasického slovenského), dačo jemnejšie ako vínny alebo ovocný. Premiešame - spojíme a vmiešame slíže, prehrejeme. Keď sa nám chce, prizdobíme posekanými opraženými kešu alebo arašidami a plus dačo zelené či petržlenovú vňať alebo koriander a možno kúsok citrónu či limetky podľa chuti.

Diskusia k receptu

haji
Toto je doslova bleskovka. Receptík se bude hodit, děkuji!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia