Lečo na surovo (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Toto je veľmi jednoduchý recept na prípravu leča na zimné obdobie,stačia len rajčiny,paprika a soľ. Ja osobne nemám rada lečo v ktorom cítim ocot,alebo cukor a pod.Toto lečo chutí aj uprostred zimy tak, akoby bolo z práve nazberanej zeleniny. :-)

Postup

  1. Pripravíme si rajčiny a papriku.
  2. Všetko očistíme a nakrájame a vložíme do veľkého hrnca.
  3. Posypeme soľou a dobre premiešame.
  4. Mala som toho viac,tak som musela použiť až 3 nádoby.:-)
  5. Množstvo neuvádzam,každý spraví podľa množstva aké má,ani ja to nikdy nevážim.Solím tiež len od oka tak,aby paprika zmäkla a rajčiny pustili šťavu.
  6. Po asi 2 hodinách to takto pustí šťavu a môžme ládovať poháre.Dobre ich natlačíme,navrch zalejeme šťavu a sterilizujeme 15 min. na 85 stupňoch.
  7. šťavu ktorá nám zostala nalejeme do fliaš a odložíme v chladničke,komu by chutila taka slaná,môže ju vypiť,ja ju použijem do rajčinovej kapusty.No a v zime stačí zapeniť cibuľku,pridať lečo s pohárika, chvíľku podusiť a dalej to už poznáte.:-)