Zapekané cestoviny

Lazaňové roládky so špenátom v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Lazane uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali nedovarené. Keď ich scedíme, poukladáme ich vedľa seba, aby sa navzájom nezlepili. Kým sa cestoviny varia, urobíme omáčku a pripravíme špenát.
  2. Na oleji opečieme posekaný cesnak jemne dohneda, pridáme paradajky, pretlak, koreniny a za stáleho miešania necháme prevrieť asi 5 minút. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Na každý plátok cestoviny rozotrieme 1 kopcovitú PL kyslej smotany, asi toľko isto tvarohu a nakoniec podobné množstvo špenátu. Cesto zrolujeme a roládky naukladáme do pekáča.
  4. Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Ak nám zvýšila cestovina, tak ju natrháme na kusy, ktoré zapracujeme do omáčky. Pečieme pri 190 °C asi 30 minút.