Zapekané cestoviny
Lazaňové roládky so špenátom v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Lazane uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali
nedovarené. Keď ich scedíme, poukladáme ich
vedľa seba, aby sa navzájom nezlepili. Kým sa cestoviny varia, urobíme omáčku a pripravíme špenát.
- Na oleji opečieme posekaný cesnak jemne
dohneda, pridáme paradajky, pretlak, koreniny a za
stáleho miešania necháme prevrieť asi 5 minút. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky.
- Na
každý plátok cestoviny rozotrieme 1 kopcovitú PL kyslej smotany, asi toľko isto tvarohu a nakoniec podobné množstvo špenátu. Cesto zrolujeme a roládky naukladáme do pekáča.
- Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Ak nám zvýšila cestovina, tak ju natrháme na kusy, ktoré zapracujeme do omáčky. Pečieme pri 190 °C asi
30 minút.
|