Slané košíčky

Lavaš košíčky s avokádom, pošírovaným vajíčkom a fetou

Autor receptu: siuuu

Lavaš skúšam prvýkrát a priznám sa, že zatiaľ ma až tak veľmi neoslovil.* Robila som roládu podľa receptu tu z Varechy a bola fajn, ale zasa nič svetoborné. Ale tieto košíčky boli ozaj výborné a môžem ich vrelo odporučiť ako rýchle raňajky, olovrant či večeru. Inšpirácia je zo stránky lavas.sk. Množstvá surovín neuvádzam, každý si ľahko prispôsobí podľa seba.

10 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z lavašu vykrojíme kruhy takej veľkosti, aby sa z nich dali vytvoriť košíčky v zvolenej forme - ja som robila malé košíčky v plechu na muffiny. Takže vykrojené kruhy opatrne vložíme do formičiek a v rúre zohriatej na 200 °C pečieme do chrumkava - cca 7 minút.
  2. Pokiaľ sa pečú košíčky dáme zovrieť vodu so soľou, keď zovrie, plameň stíšime, pridáme lyžicu octu a opatrne pomocou naberačky vložíme vajíčka - varíme 3 minúty.
  3. Avokádo očistíme a pokrájame na kúsky. Do upečených košíčkov rozdelíme kúsky avokáda, navrch položíme po jednom vajíčku, žĺtok narežeme, posypeme slaným syrom a korením a teplé podávame.