Lasagne

Autor receptu: janka2705

90 minút
príprava
30 pečenie minút
na 200 °C

Postup

  1. Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min. stále miešame – postupne pridávame najemno nastrúhanú mrkvu, petržleňovú vňať a na malé kúsky pokrájaný pór (len bielu časť), zalejeme salsou panodoro a pridáme koreniny podľa chuti. Dusíme asi 45 min. Na koniec poriadne zahustíme hladkou múkou.
  2. Smotanová omáčka: -0,3 l mlieka -0,2 l smotany na varenie Príprava: - mlieko dáme variť, keď sa začne dvíhať odstavíme a pridáme smotanu. Spolu povaríme asi 5 min a tiež poriadne zahustíme (omáčka musí byť hustá ako puding!!!).
  3. -plátky lasagní (počet prispôsobiť veľkosti zapekacej misky - doporučujem vopred si vyskúšať naukladanie podľa rozmeru) -Celkový postup: Plátky lasagne uvariť podľa návodu (obvykle : do vyššieho hrnca dať zovrieť vodu, jemne posoliť a keď začne voda vrieť, pridať postupne plátky lasagne. Variť cca 10 minút, do polomäkka. Vybrať, scediť a rozložiť na tácku tak aby sa navzájom nepolepili). Do zapekacej misy dáme asi 2 PL oleja a vymastíme. Na dno dáme prvý plát lasagní. Na plát dáme asi 1-1,5 žufanky mäsovej omáčky a 0,5 žufanky smotanovej omláčky – rozotrieme a prekryjeme plátom. Postup opakujeme – spraviť treba asi 3 poschodia. Na vrchu je omáčka nie plát!!!, ktorú posypeme syrom. Zapečieme 20 min asi na 170 stupňov celzia. Pláty lasagní varíme v osolenej vode s olejom asi 6 min.