Bravčové mäso s kapustou
Bravčové mäso s kapustou

Lasagne po slovensky fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 21. januára 2018
Lasagne po slovensky (fotorecept)
Foto: kucharka

Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a zemiakovou babou navrchu. Počas Vianoc sme boli na Zobraziť celý popisNeviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou a zemiakovou babou navrchu. Počas Vianoc sme boli na horskej chate na Homôlke a tam mali slovenský hamburger, chlieb s masťou a cibuľou. Zdalo sa nám to výstižné a vtipné. A tak mi teraz napadlo: Lasagne po slovensky.

8-9
porcií
15-20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

10-12 plátkov (alebo krkovička)
1 ks veľká
600-700 g
8-10 ks
1 ks
1 PL
 (alebo bravčová masť)




Postup

  1. 1

    Menší pekáč dobre potrieme masťou alebo olejom. Na spodok rozložíme cibuľu pokrájanú na koliečka.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cibuľu rozložíme plátky mäsa. Posolíme. Už som robila aj s panenkou aj s krkovičkou. Oboje je dobré a chutné. Na mäso rozložíme kyslú kapustu. Tu sa veľmi ospravedlňujem, zabudla som odfotiť..:-((

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky nastrúhame najemno, alebo ako ja - prácu spraví cutter. Pridáme vajíčko, majoránku, múku, korenie a soľ. Premiešame.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiakovú zmes natrieme na kapustu. Pokvápeme olejom alebo masťou.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť, tak na hodinu, do chrumkava.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na horúci kúsok dáme kopček kyslej smotany a servírujeme. Dobrú chuť.

    Lasagne po slovensky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

strucik
Recept ako-tak ujde, pre mňa teda bez smotany, ale čo to má spoločné s lasagnami???
ilusa
no mne sa to páči a hneď aj odskúšam a @strucik ,veď napísala,že po slovensky,nepísala že originál,podľa mňa je to v poriadku
1x dada71
anina6
recept sa mi páči, len sa chcem spýtať, to zemiakové cesto sa po hodine veľmi nepripáli? rada by som vyskúšala cez víkend.
strucik
@Ilusa (22.1.2018 08:01)

Jasné, ale ja si pod lasagnami po slovensky predstavím cestoviny-lasagne s nejakou slovenskou plnkou, trebárs aj mäsovou s kyslou kapustou, ale tu tie cestoviny nikde nevidím.
conscientia
Výnimočne a snáď jednorazovo súhlasím so @Strucik : netreba sa snažiť bezhranične o vtipný a výstižný názov. No lasagne sú lasagne. Špagety sú špagety a nie pozdĺžne nastrúhaná "slovenská" cuketa či - v tom lepšom prípade - Leerdammer a pod. Zas majme štipku sebareflexie a keď už ani to nie, tak aspoň zdravého rozumu. Nepodporujem snahu byť za každú cenu slovenský.
kucharka
Ďakujem @Ilusa , Zinnajdha a Anina6, som rada, že sa recept páči.

@Anina6 , ja som to piekla ozaj hodinu na 180, a ako vidíš na fotke, kraje sú také trošku tmavšie ale inak je to ok. Ak máš obavy, tak po takých 40-45 min radšej dávaj pozor, a sama uvidíš kedy to bude hotové. Dúfam, že sa podarí a bude chutiť!

A k názvu ... ospravedlňujem sa všetkým zástancom pravej talianskej kuchyne. Viem, že okrem toho že jedlo je v pekáči a má vrstvy, sa na lasagne veľmi nepodobá.
@Conscientia , musím ťa sklamať. Nesnažila som sa za každú cenu byť slovenská. Práve naopak, snažila som sa byť talianska :-)))

Pekný zvyšok odpoludnia prajem.
haji
Recept se mi líbí, obměna klasiky nemůže škodit a fúze přílohy s masem v jednom je pro mě bezva vychytávka. Jsem pro krkovičku - všema deseti. Díky za inspiraci.
radox1
preco talianska.vsak tam je kysla kapusta,o ktorej taliani ani nechyruju.originalnejsie by bolo tomuto dobremu jedlu vymysliet nejaky pekny slovensky nazov.netreba sa hanbit byt vlastenec a patriot.
evanaaa
Názov nekomentujem....ale recept sa mi celkom páči, aj si ho uložím, rozmýšľam, že pre zmenu by nebolo zlé dať miesto plátkov aj mleté mäso. Ale tá vrchná vrstva je lepšia trocha pripečená, to by mi nevadilo. Ale tiež bez smotany.......
kucharka
Milá @Haji , @Evanaaa , ďakujem, som rada, že sa páči.
Krkovička je výborná .... máš pravdu.
S mletým mäsom som to ešte nerobila ale vyzerá to super nápad, možno aj ja niekedy skúsim.

@Radox1 , ok, skús navrhnúť nejaký názov... ďakujem.
frezia
Recept ako napad sa mi paci, ale pri priprave tohoto jedla budem postupovat opacne. Zemiaky postruham na slzickovom struhadle, nie najemno. Naspodok pridu zemiaky, potom kapusta, krkovicka, (v ziadnom pripade nie panenka) a medzi mäso vela cibule. Samozrejme to vsetko dobre posolit a okorenit. Mäso bude pekne upecene, chrumkave, zemiaky a kapusta dobre ochutene od peceneho mäsa. Ta smotana ani nemusi byt.
1x ilusa
radost
Táto =Kyslá kapusta na mäse a pod babou= má jedinú možnosť-byť chutná..
urobím..:-)
kucharka
@Frezia , ďakujem. Paráda, aj tvoj postup vyzerá ohromne. Aj ja si veľakrát prispôsobím a zmením recepty, vidím fotku a nechám sa inšpirovať. Ak tak urobíš, daj nám prosím vedieť ako to dopadlo...

@Radost , aj tebe ďakujem. Ak urobíš a bude ti chutiť, daj vedieť, prosím.
Príjemné odpoludnie prajem.
evanaaa
@Frezia , ale veď to nie sú len nastrúhané zemiaky, práve tá zemiaková "baba" navrchu tomu asi dáva chuť, najmä ak je dochrumkava upečená, naspodu už taká nebude. No, ale ja len tak pomimo, veď každý spôsob je chutný.
ilusa
@kucharka nemá to chybu,včera som skúsila s mletým mäsom a bolo to výborne
gamiko
Už sa mi rozmrazuje mäso :) No skúsim tam nakrájať ešte slaninku a klobásu už keď to je také slovenské :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia