Langoše - osúchy (fotorecept)

Autor receptu: babina49

A zasa veľmi jednoduchá príprava dnešnej večer...Moja rodina ich má veľmi rada,recept je nenáročný a myslím si,že by ho mali zvládnuť aj začiatočníčky. A v surovinách vajíčko nechýba,ja ho tam naozaj nedávam.

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka,droždia-polovica kocky, 1 ČL cukru a 1ČL múky si zarobíme kvások,ktorý necháme vykysnúť.Preosejeme si múku,ja som mala cca 0,5 kg,pridáme soľ a vykysnutý kvások.
  2. Vymiesime vláčne cesto,skor redšie,ako hustejšie.Cesto sa už neposype múkou,lebo by nám horela v oleji.Múku už nebudeme vobec používať.
  3. Zatvoríme vrchnák "rýchlokysky" a necháme kysnúť na teplom mieste,alebo v teplej vode.
  4. Cesto mi kyslo v teplej vode,takže po pol hodinke som mohla začať vyprážať.
  5. Gumenú podložku som si celú naolejovala a pomocou naolejovanej lopatky som cesto porozdeľovala na malé bochníky. ( múku nepoužívame na posypanie pracovnej podložky)
  6. Do menšej rajnice si dám hodne oleja,langoše musia plávať. V tom hrnčeku pri ceste mám olej ,do ktorého si namáčam ruky (nelepí sa mi cesto na ne) a tak tvarujem z bochníkov langoše, ktoré musím obratne preniesť do horúceho oleja,pretože cesto je redšie.Pokiaľ sa mi praží langoš,tak si pripravím z bochníka dalšiu placku,aby som po vybratí hotového langoša mohla dať hneď ďalši. Ide to veľmi rýchlo.
  7. Z tohoto množstva múky mi vystalo 10 langošov.
  8. Ešte vám pridám obrázok,že boli aj nadýchané,dierkované. Sú naozaj chutné.