Langoše ako ich pripravujem teraz fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. augusta 2019
Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept)
Foto: Izabella929

Mnoho receptov a každý má ten svoj zaužívaný rokmi nemeniaci. Tiež som robila toľko rozdielnych receptov, od langošov stánkových až po všetky, ktoré som Zobraziť celý popisMnoho receptov a každý má ten svoj zaužívaný rokmi nemeniaci. Tiež som robila toľko rozdielnych receptov, od langošov stánkových až po všetky, ktoré som dostala od priateliek. No teraz mám jeden taký, ktorý je fakt výnimočný svojimi surovinami.

5
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
na špic noža
na špic noža
podľa chuti
5 PL
1 PL
štipka
Kvások:
300 ml vlažná
30 g čerstvé
1/2 KL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Hladkú múku som preosiala, pridala som štipku celej rasce, na špic noža sódy, na špic noža prášku do pečiva. Do vlažnej vody som rozmrvila droždie, posypala cukrom, potom hladkou múkou a prikryté nechala vykysnúť.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď kvások vykysol, pridala som ho k múke, všetko som spolu zmiesila, pridala som soľ, olej a um. Um ide do cesta preto, aby langoše nasali menej masti, prášok do pečiva a sóda sa pridáva preto, aby boli langoše ľahké ako páperie. Um tam vôbec nie je cítiť, môžte kľudne pripravovať pre deti.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracovala som nelepivé cesto.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som posypala múkou, prežehnala, zakryla kuchynskou utierkou a nechala vykysnúť.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stačilo pol hodinky a cesto bolo nádherne vykysnuté.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mám po mamke taký veľký smaltovaný tanier, na tento si rukou vytrhávam cesto veľké ako moja dlaň, jemne ho premiesim a ukladám na tanier podkysnúť. Toľko cesta si natrhám a premiesim, koľko chcem práve upiecť langošov. Zbytok cesta zakryjem kuchynskou utierkou a uložím do chladničky. Keď bude na druhý deň chuť, nechám cesto zohriať voľne na stole na kuchynskú teplotu a robím všetko tak ako teraz. Sú druhý deň ešte fajnovejšie.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým cesto podkysne (asi 5 minút), pripravím si do panvice olej s masťou. Zásadne to robím 50/50 polovicu oleja, polovicu masti. Keď sa masť zohriala, skúsim do nej nasypať štipku múky, tak zoberiem bochník, roztiahnem ho rukou do tvaru kolesa, vložím do masti a ihneď zakryjem pokrievkou. Trvá to asi minútu.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom langoš obrátim vidličkou a dopečiem bez pokrievky. To iste viete, že masti musí byť toľko, aby langoš plával.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Priravím si tanier s papierovými obrúskami a upečený langoš uložím na papier. Iste vidíte tie obrovské bubliny na langoši, tak taký je aj vo vnútri.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ďalšie upečené langoše ukladám na seba a prekladám kuchynským papierom.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A takýto fantastický nafúkaný a ľahučký je každý langoš. Ja ho nemám rada so strúhaným syrom, najradšej si ho natriem Lučinou a potom na to smotanu a čo mi k nim najviac chutí, zajedám ich paradajkami. Kečup a ostatné suroviny nemám rada.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem vám dobrú chuť.

    Langoše ako ich pripravujem teraz (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

kukulienka71
takéto lángoše "pri tele" robievam aj ja. Je do čoho zahryznúť. Skúsim s kypridlom popri droždí, ak si to tak pochvaľuješ. Krásne sú.
1x haji
haji
Langoše mám ráda, sbíhají se mi sliny, krásná a prudce jedlá fota!
jaalenka
Práve v nedeľu som ich robila, presne tak ako ty, bez mlieka a iných ingrediencií a tieto sú najlepšie, krásne nafúknuté a také aké majú byť pravé langoše.
elenas
Krásne nafúknuté langoše sa Ti podarili. Um je možné nahradiť vodkou, langoše budú nafúknuté a chrumkavé.
tinca
Máš ich krásne,ale UM do langošov to mi je novinka?
izabella929
@sonulienka ,@tinca ,už som začala aplikovať do všetkých kysnutych jedál prášok do pečiva a sodu,všetko je krehké a ľahké,dokonca aj do chlebov,knedlikov a buchiet,,,zrejme droždie obsahuje niečo,čo ich nerobí nadýchanými,,,vyskúšajte,,určite nebudete sklamané,,@tinka ,predsa um dávame do koláčov a kysnutych a aj nekysnutych koláčov bežné,,,a langos je niečo podobné ako šišky len v slanom prevedení,,,ďakujem pekne za komentáre,,,
izabella929
@zinnajdha ,to hádam nie,preto som ich urobila,aby sme si pochutnali a jedakov som mala dobrých,,,chválili veľmi,,,ďakujem pekne za komentár,,
marijka
Super recept. Už som vyskúšala a ukladám. Langoše lahučke a chutné.
terinka55
@Izabella929 , dnes prišlo na Tvoje langoše. Nesklamali. Sú fakt výborné.
Vrelo odporúčam. Ďakujem, že si sa podelila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia