Kuracie špízy

Lahodné stredomorské špízy

Autor receptu: siuuu

Jednoduché, farebné, rýchlo pripravené a chutné. Presne takéto recepty mám najradšej.* V štýle stredomorskej kuchyne, ktorú mám rovnako veľmi rada. Zužitkovala som zvyšky z raňajok (odrezky paradajok, bazalkové pesto) a ešte sme si aj pochutili. Množstvá surovín neuvádzam, každý si jednoducho môže dať podľa seba.

10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky veľkosti cca 2,5 x 2,5 cm. Papriku aj paradajky umyjeme a pokrájame - papriku na kúsky primeranej veľkosti, cherry paradajky na polovice. Sušenú šunku som pokrájala po dĺžke na pásy, ktoré som poskladala na menšie tvary. Pripravené suroviny som striedavo ponapichovala na kovové ihly. Kto chce môže pridať kúsky červenej cibule alebo šalotky, ja som robila bez.
  2. Na pekáč som dala papier na pečenie, uložila som špízy, pokvapkala som ich olivovým olejom a špízy som piekla v rúre na funkcii gril (najvyšší stupeň) spolu asi 25 minút. V polovici pečenia som ich otočila. Po upečení som ich pokvapkala bazalkovým pestom, ktoré som zriedila olivovým olejom. Poprášila som strúhaným parmezánom. Pesto bolo ochutené soľou a korením, aj sušená šunka a parmezán sú slané, preto som mäso už neochucovala soľou a korením, ale samozrejme každý si môže ochutiť podľa svojich chutí.
  3. My sme mali na večeru iba so šalátom, ale výborné budú aj s inou prílohou.