Cestoviny

Lahodné cestoviny s hokkaido omáčkou, nivou a tymianom

Autor receptu: siuuu

Jednoduché, chutné jedlo. Naše hokkaido tekvice nás toho roku sklamali na celej čiare - neurodila sa ani jedna. Ale od susedov sa k nám do záhrady preplazila jedna tekvička*, ktorej sa nás zrejme uľútostilo, a tak bolo krémové risotto, nátierka a zvýšilo aj na tieto fajnové cestovinky. Množstvo surovín neuvádzam, každý si jednoducho môže dať podľa svojich chutí. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/10/fajnove-cestovinky-s-hokkaido-omackou.html

15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si treba pripraviť pyré z tekvice (pyré sa dá použiť napríklad aj na polievku, nátierku, krémové risotto...) Tekvicu umyjeme, osušíme, vnútro vyberieme a pokrájame na kúsky - ja som použila hokkaido, tá sa nemusí šúpať, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka, môžete uvariť aj v zeleninovom vývare. Po uvarení scedíme, trocha tekutiny odložíme bokom - s touto tekutinou tekvicu rozmixujeme na hladké pyré.
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus. Do časti pyré, ktoré použijeme na omáčku pridáme trocha smotanového syra - ja som použila neochutenú Lučinu, pridáme 1-2 očistené strúčiky cesnaku, štipku soli a korenia, ak treba ešte trocha vody z cestovín a premixujeme.
  3. Pyré či omáčku dáme do misy, pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame napríklad posypané kúskom Nivy, ktorá výborne doladí jemnú chuť tekvicovej omáčky a čerstvým tymianom.