Lahodné bravčové karé na fazuľových strukoch so slaninkou

Autor receptu: martina1990

Toto jedlo si zamiloval môj snúbenec a varievam ho pravidelne. Napríklad ako nedeľný obed, alebo bežné jedlo cez týždeň. Verím že si pochutnáte :)

30 minút
príprava
2,5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové karé si umyjeme, nakrájame na tenké plátky, jemne vyklepeme. Osolíme, opepríme. V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Zalejeme vriacou vodou zmiešanou s bujónom (asi pol litra vody). Vložíme do nej plátky masa a dolejeme vriacu vodu, aby bolo maso ponorené. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku. Zakryjeme ho a necháme dusiť asi dve hodiny na miernom plameni.
  2. Medzitým si dáme na panvicu masielko. Keď je roztopené, Pridáme nadrobno nakrájanú údenú slaninu. Asi po piatich minútach dáme do panvice ku slanine predom vybraté fazuľové struky a spolu dusíme asi 20 minút. Osolíme, opepríme a odstavíme. Po dvoch hodinách do maso vyberieme a pridáme paradajkový pretlak, soľ, peper, koreniny podľa chuti, premiešame. Ak nie je omáčka dosť hustá, urobíme si zátrepku z múky a vody, varíme a miešame ešte 15 minút. Keď je omáčka dosť hustá, vložíme znova do hrnca maso, odstavíme.
  3. Ryžu si uvaríme podľa návodu.