Lahodná pórková polievka so šalviou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky

3-4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistený a na kolieska pokrájaný pór bez vňate popražte na oleji, kým zvädne. Podlejte ho vínom, nechajte skoro všetko odpariť a následne zalejte vývarom prípadne vodou.
  2. ochuťte soľou, ak treba a priveďte polievku k varu. Vtedy pridajte pokrájaný veľký zemiak.
  3. Na ochutenie stačia dva lístky čerstvej šalvie. polievku varte na miernom ohni, kým zemiaky zmäknú.
  4. Celú aj so šalviou pomixujte ponorným mixérom, zjemnite šľahačkovou smotanou, vypnite zdroj tepla a pridajte kúsok obyčajného masla.
  5. kým sa varila polievka, stihnete na kvapke masla slabo popražiť pohánkové vločky ako vložku do polievky namiesto obligátnych krutónov. Zaliate horúcou polievkou za chvíľku pomäknú, len sem-tam ostanú chrumkavé.
  6. Polievka je chutná teplá aj studená, tak vám k nej prajem dobrú chuť.