Lahodná paštéta z králičej pečene (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene.Pripravila som vynikajúcu paštétu z králičej pečene, ktorá je veľmi jemná a lahodná, vyžadovala výraznejšie paštétové korenie na divinu a na zjemnenie chuti a ľahkú roztierateľnosť som pridala sladkú smotanu a maslo, je to veľká lahôdka.

30 minút
príprava
7 - 8 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Králičiu pečeň som očistila, odblanila, umyla pod prúdom studenej vody niekoľkokrát a nechala na cedníku dobre odkvapkať z vody.
  2. Do misy som prelisovala cesnak,...
  3. ...priliala som studené mlieko, v žiadnom prípade NESOLIŤ!!!,...
  4. ...pridala som umytú pečeň, odložila som do chladničky odpočívať na 12 hodín, najlepšie na noc, počas tejto doby sa pečeň ochutí cesnakom a od mlieka zbelie a bude veľmi jemná a krehká.
  5. Pripravila som paštétové korenie - celé nové korenie, celé borievky, celé farebné korenie a jeden celý klinček,...
  6. ...koreniny som rozdrvila na hrubo v mažiari, netreba až na prášok, lebo sa bude ešte mixovať.
  7. Do hrnca som dala 50 gramov čerstvého masla a nechala som ho pomaly rozpustiť na miernom plameni.
  8. Vybrala som pečeň namočenú v cesnakovom mlieku a scedila som ju z mlieka, nechala dobre odkvapkať z mlieka.
  9. Na miernom ohni som orestovala cibuľu, pokrájanú na mesiačiky, do sklovita,...
  10. ..pridala som odkvapkanú pečeň aj s cesnakom,...
  11. ...na stredne silnom plameni za sústavného miešania a obracania pečene som ju opekala z každej strany tak, aby vo vnútri zostala mierne ružová, o čom som sa presvedčila pichnutím ihlou do pečene a ked nevytekala krvavá šťava, len číra, bolo hotovo, všetko som nechala úplne vychladnúť.
  12. K vychladnutej pečeni som pridala soľ, mletý koriander,...
  13. ...rozdrvený klinček, borievky, nové korenie a farebné korenie,...
  14. ...50 gramov čerstvého masla,...
  15. ..priliala som sladkú smotanu na šľahanie...
  16. ..a zmes som rozmixovala na hladký krém. Hotovú paštétu som odložila do chladničky stuhnúť - asi 1 hodinu.
  17. Paštétu som podávala s čerstvou zeleninou a čerstvo upečeným domácim chlebom.
  18. Pohľad zblízka: táto paštéta je veľmi chutná, skutočne lahodná,jemná, zvýraznená korením na divinu, výborne roztierateľná vdaka maslu a šľahačkovej smotane, je to veľká pochúťka. Dobrú chuť prajem :-)