Lahodná hrášková polievka s knedličkami a bryndzou

kvietela - bez fotkykvietela, 8. februára 2015
Lahodná hrášková polievka s knedličkami a bryndzou
Foto: kvietela

Variácia na klasickú hráškovú polievku.

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Polievka:
Knedličky:
 podľa potreby
Servírovanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravím cestíčko na knedličky - jedno vajce rozmiešame v pohári s trochou posekanej petržlenovej vňate, štipkou soli, a prisýpame krupicu, kým nevznikne primerane husté cesto (nie zas príliš husté - varilo by sa príliš dlho). Necháme chvíľku postáť.

  2. 2

    V hrnci na masle chvíľku opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak, potom zaprášime múkou, miešame kým troška nezhnedne a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť. Tu nastáva bod, v ktorom ten, kto nemá rád kúsky cibule v polievke, môže vziať ponorný mixér a cibuľu s cesnakom rozmixovať.

  3. 3

    Keď voda vrie, poolejovanou malou lyžičkou svižne odberáme halušky a hádžeme. (Premiešať, aby sa nezlepili.) O pár minút neskôr prisypeme mrazený hrášok, opäť necháme zovrieť, prihodíme bujón a za občasného premiešania varíme cca 10 minút - kým nebudú knedličky mäkké. Dochutíme - mleté čierne korenie, majorán, tymián, mletá rasca.

  4. 4

    Servírovanie - do misiek/tanierov nasypeme posekanú petržlenovú vňať, na to rozdrobíme bryndzu a jemne posypeme sladkou paprikou; potom zalievame polievkou. Bryndza sa rozpustí, polievku zahustí a dodá výraznejšiu chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia