Ľahká bezlepková torta s jahodami bez mlieka (fotorecept)
Autor receptu: nika8
Ak neviete čo s jahodami, odporúčam vyskúšať. Je jednoduchá na prípravu a veľmi
chutná. Nechala som sa inšpirovať receptami Dr.Oetker, ale recept som si trochu upravila.
:)
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
- Postupne pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a guarovou gumou.
Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 C cca 25 minút.
- Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prekrojíme na dve časti.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a potrieme ňou spodnú polovicu korpusu.
- Na čokoládu položíme druhú časť korpusu a zľahka pritlačíme.
- Vrch torty potrieme jahodovým džemom. Jahody očistíme, nakrájame a posypeme cukrom – necháme stáť 30 min., aby jahody pustili šťavu. Potom ich necháme dobre odkvapkať (šťavu môžme použiť pri príprave želatíny) a naukladáme na korpus.
- Želé pripravíme podľa návodu a nalejeme na jahody. Necháme stuhnúť a podávame.
Dobrú chuť :)