Ľahká bezlepková torta s jahodami bez mlieka (fotorecept)

Autor receptu: nika8

Ak neviete čo s jahodami, odporúčam vyskúšať. Je jednoduchá na prípravu a veľmi chutná. Nechala som sa inšpirovať receptami Dr.Oetker, ale recept som si trochu upravila. :)

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Postupne pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a guarovou gumou. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 C cca 25 minút.
  3. Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prekrojíme na dve časti.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a potrieme ňou spodnú polovicu korpusu.
  5. Na čokoládu položíme druhú časť korpusu a zľahka pritlačíme.
  6. Vrch torty potrieme jahodovým džemom. Jahody očistíme, nakrájame a posypeme cukrom – necháme stáť 30 min., aby jahody pustili šťavu. Potom ich necháme dobre odkvapkať (šťavu môžme použiť pri príprave želatíny) a naukladáme na korpus.
  7. Želé pripravíme podľa návodu a nalejeme na jahody. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť :)