Ľadový šalát s krevetami, ružovým grepom a cesnakovými krutónmi

Autor receptu: jarco

Ďalší tip na rýchlu a zdravú večeru z mojej kuchyne. Pred chvíľou sme dojedli :-)

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrazené krevety nasypeme do vlažnej vody. Hlávku ľadového šalátu rozkrojíme na štvrtiny, natrháme na menšie kúsky a opláchneme. Odstredíme vodu (ja na to mám špeciálnu odstredivku, ale moja mama dá šalát do čistej utierky, vyjde na terasu a poriadne zakrúti :-).
  2. Plátky chleba (tmavého alebo bieleho, podľa chuti alebo čo dom dal) nasucho, prípadne na minimálnom množstve oleja opražíme na panvici z oboch strán. Potrieme roztlačeným cesnakom rozmiešaným v troške oleja a nakrájame na kocky.
  3. Dresing pripravíme tak, že sardelové rezy, francúzsku horčicu a šťavu z citróna rozmixujeme s olivovým olejom. Dochutíme soľou, pomletým korením a sušenými bylinkami.
  4. Polovicu stredne veľkej cibule nakrájame na pásiky. Posolíme a prstami trochu pomliaždime, aby cibuľa vpila soľ. Očistíme si grepy a nakrájame na kocky. Scedíme medzitým rozmrazené krevety.
  5. Šalát , cibuľu, grep, krevety a krutóny dobre premiešame spolu s dresingom vo veľkej mise a môžeme podávať. Hodili by sa aj nejaké čerstvé bylinky, no akurát som doma žiadne nemal :-(