Ľadový šalát s hruškami, montsalvatom, pekanovými orechami a medovo-horčicovým dresingom

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 14. mája 2013

Túto kombináciu zbožnujem. Dokonca dresing musím zarobiť vždy viac, pretože rada si na ňom pochutím len tak ;-)

15-20 minút
príprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Do misy nakrájame ľadový šalát, pridáme pokrájané hrušky, plesnivý syr montsalvat, opražené pekanové orechy a polejeme s dresingom (med, dijónska horčica a olivový olej). Podávame napr. s opečenou hriankou či bagetkou.

Diskusia k receptu

nonna
Opäť ukladám do KK, ale opäť bez oleja. Namiesto neho citrónovú šťavu! Želám úspešné kulinárčenie do BA!
zuzananoskova
Ďakujem :-) Je pravda, že sa snažím oleje čo najviac obmedzovať. Vyskúšam teda s citrónovu šťavou ;-)
tiginko
citrónová šťava môže kvalitný olej len doplniť, určite nie nahradiť, radšej neobmedzuj Zuzka
violeta
Vitamíny D,E,K, A sú rozpustné v tukoch, preto sa do šalátov pridáva olej, nechápem, prečo to @nonna píše ku každému šalátu...
nonna
@tiginko + @violeta - tu nejde o náhradu oleja, ale jeho úplné vynechanie.Píšem to preto, lebo jednak mne to kazí chuť a omastňuje, ale ak Vám nie, tak prosím a po druhé, už som v predchádzajúcom recepise napísala, že pre vitamíny rozpustné v tukoch stačí úplne ten v syroch a tu aj orechoch. O tom našom, čo máme vo vlastných žírnych bunkách, ani nehovorím. Toľko pre objasnenie.
tiginko
máš pravdu @nonna , ak použijeme syr, tak stačí. Ale čo sa týka "žírnych buniek" v tele: moje určite nepomáhajú rozpúšťať vitamíny skonzumované v potrave. Gratulujem tvojim, keď to dokážu
zuzananoskova
Áno, viem, že vitamíny A D E K sú rozpustné v tukoch ;-) Používam olivový, avokádový, slnečnicový a ešte aj sezamový momentálne mám. V minulosti som používala napr. aj olivový olej viac, teraz pomenej, proste to tak cítim :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia