Ľadové rezy (fotorecept)

Autor receptu: jack

Na tento víkend som sa rozhodla pre tieto vcelku jednoduché rezy. A prečo ľadové? Tak asi preto, že tá šľahačka pripomína sneh. Ale sú chutnučké. A ešte dostal manžel chuť na obyčajnú lekvárovú roládu, tak som to urobila coby- dub. Raz dva boli koláčiky na svete. Nech sa páči.

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
  3. Cesto rozotrieme na malý plech vyložený papierom a upečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova asi 25 min. Ešte horúci plát hned po upečení pokvapkáme mliekom.
  4. No a teraz som vlastne zistila, že cesto som dala na trošku väčší plech, robila som ho prvýkrát tak som nevedela aký rozmer plechu použiť, cesto som mala tenšie ako bolo treba. Tak som si ho rozdelila na polovicu a zlepila lekvárom.
  5. Krém: V mlieku si rozmiešame žítky, cukor a Zlatý klas a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
  6. Pridáme zmäknuté rozkrájané maslo a vymiešame do hladka. Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej vmiešame kakao. Na cesto najprv natrieme svetlý krém a potom čokoládový krém.
  7. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou pripravenou so stužovačom a vanilkovým cukrom a posypeme kakaom alebo postrúhanou čokoládou.