Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)

iwusha - fotkaiwusha, 26. januára 2014
Ľadová čokoláda (lepšia ako z obchodu)
Foto: iwusha

Tento recept som objavila na jednej nemeckej stránke aj s vysvetlením, prečo je tá ľadová čokoláda vlastne v ústach ľadová :). Je fakt výborná!

7 minút
príprava

Suroviny

100 g
80 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Základom ľadovej čokolády je kokosový olej. Práve ten spôsobuje chladný pocit v ústach pri jedení tejto čokoládky. Na to, aby sa roztopil, potrebuje teplo, ktoré si berie práve z našich úst a my teda máme pocit, že čokoláda je studená, hoci nie je z chladničky. Čokoláda by mala byť z plnotučného mlieka, no nie je to podmienkou. Spolu s kokosovým olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakako a dobre premiešame. Nalievame do formičiek na pralinky. Ja ich nemám, tak som použila formu na ľad.

  2. 2

    Čokoládu necháme v chlade stuhnúť, no potom ju už v chlade neuchovávame, pretože chladivý efekt kokosového oleja sa tým stráca.

Diskusia k receptu

iwusha
naozaj sú výborné, zjedla som ich skoro všetky sama, hoci je to kalorická bomba :)
04dimension
Vyzerá to zaujímavo a chutne...Ak zoženiem kokosový olej,určite vyskúšam :-)
medovnicek
formy na pralinky mám, ale zatiaľ som žiadne neskúšala, tvoj recept si ukladám, len neviem kde kúpiť ten kokosový olej
janikbj
bomba-nebomba, kokosový olej je veľmi zdravý a kto bežne jedáva mliečnu čokoládu, tak by si ju dal tak či tak ;)
pipnat
V DM-ke, ale medzi kozmetikou, ja som ho najprv hľadala medzi potravinami....je výborný, nielen do kuchyne, ale aj na pleť (vraj na vrásky), používam ho každý večer, ráno mám pleť pekne hebkú.....olej nádherne voní:)
1x ilusa
nadkelka
Dostat ho v takych biopredajniach so zdravou vyzivou,na varenie je obycajny a ako kozmetika extrapanensky.Vyborny a jednoduchy recept,urcite skusim:-)
francuzska1
Ano, mozem potvrdit, kokosovy olej maju v Dm drogerke, staci sa opytat predavaciek, iste Vam radi ukazu kde ho maju, 300ml tusim stoji 7.19e a predavaju ho v bio kvalite, je uzasny!!! Velmi ho rada pouzivam, nielen v kuchyni ale aj v starostlivosti o plet...
Tvoj recept urcite vyskusam!
iwusha
ja som ten môj objednala za 6 eur 1 liter, síce sa k tomu pripočítalo aj poštovné, no aj tak to vyšlo lacnejšie ako v tej drogérke
olga42
iwusha.Prosím kde sa da objednat.Dakujem.
dominika118
Kokos.olej /vyborny antioxidant/ zníži glykemicku nálož tejto sladkej dobrotky, čo je ok. Veľmi chutne to vyzera.
akinoma
Ahoj. Včera som vyskúšala tvoj recept, avšak na 100g som dala 50g kokosového oleja (aby ten kokos nebol výrazný - mám kokosový olej ochutený), všetko je ok - chutí skvelo, avšak po vybratí z chladničky cca po 1hod sa čokoláda dosť rýchlo roztápa. Použila som mliečnu čokoládu, môže to byť tým,?alebo som dala málo, veľa kokosového oleja? Tebe sa neroztápa? Ďakujem za radu.
michaela0807
Dobrý, chcela by som sa spýtať na to tuhnutie. Včera som ich robila, čokoláda chutila výborne, ale po vybraní z chladničky, sa v priebehu dňa úplne roztopili. Nechápem čo som spravila zle. Ako ich treba chladiť?
iwusha
Je pravda, že tá čokoláda ak nie je v chladničke, mäkne. Nestalo sa mi však, že by sa úplne roztopila, takže neviem, kde je problém. Myslím si, že je dobré skladovať ju nie úplne pri izbovej teplote... najlepšie niekde v špajze, tam si udrží ideálnu konzistenciu.
ilusa
no tak toto vyskusam a okamzite,len formicky idem nejake splasit
kucharka
No tak toto je hotova pohadka! Idem robit druhu davku.... A hned potom nabehnem na dietu!!!
stasia
dnes som ich skúšala - čokoládky sú fantastické :) ale chcela som sa opýtať - uchovávaš ich teda mimo chladničku? keď ich mám von z nej, tak sa mi topia :(
stasia
@stasia (3.3.2020 18:01)

vlastne už si odpovedala vyššie :D ale myslíte, že voľačím by sa to dalo "stužiť", nech sa to hneď netopí? :)
mamamaria1
@iwusha (27.1.2014 06:01)

A aj v kauflande a ďalších reťazcoch. A nikdy ho nekupujem. Pre nás tu nie je kokosový olej prirodzený a ako bonus nám ničí dažďové pralesy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia