La Rou

2010 - bez fotky2010, 21. augusta 2015
La Rou
Foto: 2010

Jednoduchy cinsky recept vyskusany - opisany z Exploring China a Culinary adventure od Ken Hom a Ching He Huang.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo balsamico)




Postup

  1. 1

    Wok rozpalime na vysoku teplotu pridame trochu rastlinneho oleja ked mame arasidovy este lepsie - tradicny. ( Ja som mal ryzovy). Do woku dame susene fefronky, cerstve nakrajane na kolecka a prerastenu slaninu nakrajanu na mensie kusky a niekolko minut stir - fry. ( opekame a miesame).

  2. 2

    Cerstvu mladu kukuricu okrajame z klasku pridame do woku mozeme pridat niekolko lyzic vody aby sa nam spravila para a niekolko minut stir fry. ( vodu nechame vyvarit ) pred tym ako pridame - ochutime cinskym ciernym octom alebo balsamicom + sol, korenie. Ked sa nam zda este malo stiplave pridame - vmiesame trochu chilli oleja. Vyborna priloha k vinu - alebo na chalupe hned servirujeme.

Diskusia k receptu

terinka55
To je asi dobrota. Vyzerá to úžasne. Rada by som ochutnala. Za 5*
havino
ja by tiež dobla z neho, ocot mám biely len, ale balsamiko tiež, uložím si, chlapom na pánsku jazdu môže byť
afataga
parada az na tu kukuricu, nemam ju rada, cim ju nahradit? napadli ma fazulky
frezia68
Priznám sa,že som takto pečenú kukuricu ešte nejedla,takže niekedy vyskúšam a ukladám,aby som nezabudla :-)
kimlo
To je super, škoda ze som recept neprečítal skor ako som dnes kúpenú čerstvú kukuricu uvaril... Dala by sa mimo sezóny použiť aj z konzervy?
babav
5* pochutka . Jednoduche , chutne , zdrave !
2010
@kimlo pozrel som stranu 172, ano da sa pouzit aj konzervovana kukurica
tonicek
Udělal jsem podle receptu a nemělo to chybu.Bylo dobré jídlo,ale mněli jsme k tomu všichni pivo Kozla a všem nám bylo fajn.Děkuji za recept.
2010
Komu by sa chcelo varit doma, lacny fast food - ako vyzera naozajstne bistro - za 5 minut zo surovych ingrediencii -Secuanska Mala