Marhuľový koláč
Kysnutý marhuľový koláč s posýpkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
U nás kysnuté koláče sú v obľube. Tento kysnutý koláč zvládne
aj začiatočník a poteší
svoju rodinu, babky, vnúčatá.
20 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Hrnček má objem 300 ml. Múku zmiešame s cukrom, droždím, soľou, pridáme mlieko vlažné, vajíčka a nakoniec olej.
- Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť . Cesto prenesieme na pracovnú dosku a rozvaľkáme. Plech potrieme maslom 30x40 cm preložíme cesto a rovnomerne poukladáme marhule, ktoré rozpolíme a zbavíme kôstky ja som dávala z kompótu, preto šťavu scedíme. Boky potrieme olejom. Z masla, múky a cukru urobíme mrveničku, posypeme vrch . Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
- Upečený koláč potrieme opäť boky olejom necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, ale nemusíme.
- Mne sa podarilo urobiť z cesta aj buchty na pare s makom. Veľká dobrota.