Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Na nete som našla tento recept a nedalo mi to skúsiť aj keď určite malé chybičky má v tvare.

120-160 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kysnuté cesto zo surovín na cesto tradične - urobíme si kvások a vypracujeme dobre kysnuté cesto.
  2. Necháme ho asi 1 hodinu nakysnúť.
  3. Po nakysnutí si cesto rozdelíme na dve polovice.
  4. Vyvaľkáme ho a naplníme ja som síce napísala do postupu len jednu plnku ktorá by mala byť originál na kringel ale urobila som aj makovú nasledovne zohriala som si mlieko a dala na pomletý mak kde som pridala vanilkový a škoricový cukor. Po naplnení cesto zvinieme a v strede prekrojíme.
  5. No a ako vidíte prekrojené cesto spletáme, keď je spletené preložíme na plech a spojíme konce do venca. Ja som asi neľmi vyvaľkala zdá sa mi to trochu veľké ale aspoň som skúsila a na budúce sa polepším. Treba len skúšať. Pripravené škoricové necháme ešte na plechu trochu podkysnúť.
  6. Pripravené na pečenie.
  7. Dáme piecť na 180 stupňov asi 20 minút. To si musíte každá ustriehnúť. Upečené škoricové.
  8. Upečené makové.
  9. Po upečení pocukrojeme. Prajem dobrú chuť. Možno som mala viac fotiť ale čakám návštevu tak som sa ponáhľala na budúce nafotím viac a doložím obrázky. Je to síce na konci ale slúbila som,že pridám rez a až potom obrázok číslo 5 a pokračovanie.