Kysnútý makovo škoricový koláč ala Estonský kringel (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Na nete som našla tento recept a nedalo mi to skúsiť aj keď určite malé chybičky má
v tvare.
Postup
- Pripravíme si kysnuté cesto zo surovín na cesto tradične - urobíme si kvások a vypracujeme dobre kysnuté cesto.
- Necháme ho asi 1 hodinu nakysnúť.
- Po nakysnutí si cesto rozdelíme na dve polovice.
- Vyvaľkáme ho a naplníme ja som síce napísala do postupu len jednu plnku ktorá by mala byť originál na kringel ale urobila som aj makovú nasledovne zohriala som si mlieko a dala na pomletý mak kde som pridala vanilkový a škoricový cukor.
Po naplnení cesto zvinieme a v strede prekrojíme.
- No a ako vidíte prekrojené cesto spletáme, keď je spletené preložíme na plech a spojíme konce do venca. Ja som asi neľmi vyvaľkala zdá sa mi to trochu veľké ale aspoň som skúsila a na budúce sa polepším. Treba len skúšať.
Pripravené škoricové necháme ešte na plechu trochu podkysnúť.
- Pripravené na pečenie.
- Dáme piecť na 180 stupňov asi 20 minút. To si musíte každá ustriehnúť.
Upečené škoricové.
- Upečené makové.
- Po upečení pocukrojeme.
Prajem dobrú chuť.
Možno som mala viac fotiť ale čakám návštevu tak som sa ponáhľala na budúce nafotím viac a doložím obrázky.
Je to síce na konci ale slúbila som,že pridám rez a až potom obrázok číslo 5 a pokračovanie.